HOTEL SE ISPRIČAO /

Zarazio se salmonelom u hotelu u Malom Lošinju, djeca završila u bolnici: 'Nismo jedini'

Image
Foto: Marija Habljak/Pixsell/Ilustracija

Iz hotela su potvrdili kako su dobili informaciju da nekoliko gostiju ima zdravstvenih tegoba. Epidemiološka služba prikuplja i obrađuje uzorke

8.8.2024.
14:32
Marija Habljak/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Godišnji odmor jedan Zagrepčanin počeo je 30. srpnja u Malom Lošinju u hotelu, a nakon dva dana počeo je odmor iz pakla. U večernjim satima dobio je probavne smetnje, a sin idućega dana težu crijevnu virozu. Nakon njega se i mlađa kćer razboljela. Temperature do 40, učestale stolice i povraćanja.

Za Danas.hr kaže da je bio primoran prekinuti boravak u hotelu u Malom Lošinju i na kraju je završio na Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Kaže da mu je sin proveo jedan dana, a kći dva dana na njezi u dnevnoj bolnici na infuzijama. Službeno mu je potvrđena salmonela i E. coli, a mlađoj kćeri salmonela. "Na Klinici Dr. Fran Mihaljević su konstantno dolazile obitelji s malom djecom iz istog hotela. Dijelu ljudi je potvrđena salmonela", tvrdi naš sugovornik koji je želio ostati anoniman. Navodno među zaraženima ima dosta djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Lošinj Hotels&Villas poslali su odgovor na naš upit što se dogodilo i koje se mjere poduzimaju u hotelu 'Family Hotel Vespera'.

"Zdravlje i sigurnost naših gostiju su nam najvažniji i to je neupitan prioritet u našem poslovanju. Imamo informaciju da se nekoliko gostiju koji su boravili u hotelu Vespera suočilo sa zdravstvenim tegobama kojima još uvijek nije poznat uzrok, te im i ovim putem želimo brz i uspješan oporavak. Kao mjeru predostrožnosti poduzimamo dodatne aktivnosti kako bismo svojim gostima osigurali još veću razinu sigurnosti. Epidemiološka služba prikuplja i obrađuje uzorke, a po dobivanju rezultata bit ćemo na raspolaganju za sve dostupne informacije", poručili su za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri slučaja zarazne bolesti s crijevnim tegobama

Iz HZJZ- a su nam potvrdili da u njihovom epidemiološkom sustavu praćenja zaraznih bolesti imaju službenu dojavu o tri slučaja zarazne bolesti s crijevnim tegobama (enterokolitis) kod osoba koje su se razboljele krajem srpnja i početkom kolovoza, a koje su prethodno boravile u navedenom hotelu.

"U kontaktu smo i koordinaciji i razmjenjujemo informacije s epidemiolozima u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko goranske županije koji je nadležan za područje na kojem se nalazi hotel", poručili su. "Na temelju informacija o navedenim slučajevima crijevnih zaraza epidemiolozi u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije su kontaktirali hotel, napravili izvid i uzeli uzorke stolice djelatnicima i uzorke hrane iz restorana koji su poslani na analizu i čekaju se nalazi, u tijeku su sve potrebne radnje i kontrole vezano uz zdravstvenu ispravnost vode i hrane koje se provode u suradnji djelatnika županijskog zavoda za javno zdravstvo i sanitarne inspekcije. Također, dogovoren je sastanak s Upravom hotela, koja surađuje s epidemiolozima i provodi preporučene mjere", poručili su.

Image
MURTER, PRIMOŠTEN, ROGOZNICA... /

Jadran postaje leglo zaraza: Građani očajni, more puno fekalija?

Image
MURTER, PRIMOŠTEN, ROGOZNICA... /

Jadran postaje leglo zaraza: Građani očajni, more puno fekalija?

Upit smo poslali i Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'. Njihov odgovor objavljujemo u cijelosti. No, nismo dobili odgovor na konkretno pitanje jesu li pacijenti koji su se javili u Kliniku boravili u hotelu na Malom Lošinju.

"Zadnjih dana evidentira se nešto veći broj pacijenata koji se u našu Kliniku javljaju zbog određenih crijevnih simptoma. Kod dijela pacijenata dokazana je infekcija bakterijskim uzročnikom (salmonelom ili E.coli iz dijarogene skupine). Trenutno, pacijenti se liječe u okviru naših Dnevnih bolnica ili se upućuju na kućno liječenje s preporukama (trenutno nemamo pacijenata koji su zaprimljeni na bolničko liječenje). Crijevne zarazne bolesti spadaju u grupu bolesti koje podliježu prijavi higijensko-epidemiološkoj službi", kažu iz Klinike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pogledajte kolike su kazne za piromane i one koji brodovima i dronovima ometaju kanadere

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo