DRUGI IZA NAJBOLJEG SVIH VREMENA / Dorijan Lendvaj ostvario najbolji hrvatski rezultat na natjecanju programera: Prešao je magičnu rating granicu

Image

Codeforces je vodeća svjetska platforma za natjecateljsko programiranje koja godišnje ugosti više od 100 natjecanja

22.11.2022.
7:51
VOYO logo

Na prekjučer održanom natjecanju uz sudjelovanje 8833 ponajbolja svjetska natjecateljska programera, hrvatski natjecatelj Dorijan Lendvaj ostvario je dosad najveći uspjeh među hrvatskim natjecateljima osvojivši drugo mjesto iza najboljeg svih vremena, Genadija Korotkevića, osvajača šest zlatnih olimpijskih medalja riješivši isti broj zadataka kao i Genadij, ali uz veći utrošak vremena za rješavanje.

Time je Dorijan prvi od hrvatskih natjecatelja prešao magičnu rating granicu od 3000 bodova i trenutno ih ima 3119. Vodeći na svjetskoj rating ljestvici je i dalje već spomenuti Genadij Korotkević sa 3817 bodova, 226 više od drugoplasiranog Kineza Jianga Lingyua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Codeforces je vodeća svjetska platforma za natjecateljsko programiranje koja godišnje ugosti preko 100 natjecanja i organizirana je poput teniskih ATP turnira, s po 2 do 4 natjecanja bodovana onima najboljima mjesečno, a rating ljestvica je napravljena po uzoru na šahovsku.

Ovo natjecanje je ujedno i uvod u ovotjedno srednjoeuropsko studentsko natjecanje u Ljubljani na kojem će hrvatski mladi tim Zagrebačkog sveučilišta u sastavu Dorijan Lendvaj, Krešimir Nežmah i Patrick Pavić pokušati ostvariti plasman na svjetsko finale. Na natjecanju sudjeluju još dvije hrvatske ekipe, a više o svemu možete pročitati na stranicama Hrvatskog saveza informatičara.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike