DORH / zatražio izvješće o zapošljavanju u SOA-i

5.6.2014.
18:09
VOYO logo

"Te zaključke Odbor nije tajio, oni su dani medijima, a neki portali su ih i objavili i ne namjeravam ih slati DORH-u, a to nije samo moj stav, nego stav cijelog Odbora", rekao je Tuđman.

Objasnio je da se radi o pitanju odnosa između DORH-a i Sabora kao zakonodavnog tijela te najavio da će DORH uputiti da se obrati predsjedniku Sabora Josipu Leki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radna skupina odbora provela je nadzor nad zapošljavanjem u SOA-i nakon medijskih informacija da su neki ljudi zapošljavani fiktivno, samo kako bi ih se bez javnog natječaja kasnije prerasporedilo u druge službe, prije svega u Carinsku upravu te da su zapošljavani i oni koji su višekratno pali na sigurnosnoj provjeri.

Nedovoljno transparentno i diskrecijske naravi

Nakon provedenog nadzora, Odbor je većinom glasova zaključio da je zapošljavanje u SOA-i između 2006. i 2008., u vrijeme dok joj je na čelu bio Tomislav Karamarko, bilo nedovoljno transparentno i diskrecijske naravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovi članovi Odbora izišli su, pak, s izdvojenim mišljenjem da iz provedenog nadzora nije moguće utvrditi da je u SOA-i u tom razdoblju bilo nezakonitog zapošljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo