gastronomske različitosti /

Donosimo vam gastro ponude iz Njemačke: otkrijte kako pripremiti recepte stare 600 godina

Svi zapravo njeguju neke svoje stilove, odnos prema gostu i ono što oduševljava je ozbiljnost posla kojim se bave

22.5.2018.
18:16
VOYO logo

Barem jednom godišnje, poslovno ili privatno autor ovih redaka ima priliku posjetiti Njemačku. Bez obzira, radi li se o većim ili manjim njemačkim gradovima ili mjestima, na istoku ili zapadu, ono što oduševljava jesu gastronomske različitosti koje svaki puta imamo prilike iznova otkriti.

Tradicija očuvanja recepata, način pripreme i serviranja, ugođaj koji doživljavamo od jednostavnih, fast food lokala do poznatih restorana je perfektan. Svi zapravo njeguju neke svoje stilove, odnos prema gostu i ono što oduševljava je ozbiljnost posla kojim se bave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnje prijedloge o kojima ćete pročitati dolaze iz Tiringije u središnjem dijelu Njemačke, a prvi specijalitet je 600 godina star njemački klasik – Tirinški bratwurst.

Recept u kojem je uživao i Johan Von Goethe star je 600 godina, a uključuje svinjetinu, kim, mažuran i češnjak. Točan recept je strogo čuvana tajna među 3000 tirinških mesara. Kobasica teži oko 150 grama i mora se pripremati na drvenom ugljenu te biti poslužena uz originalni tirinški senf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

Pixabay

U Arnstadtu, na istoku Njemačke, nalazi se prvi Bratwurst muzej gdje se mogu vidjeti prvi dokumenti vezani uz pripremu poznatih kobasica još iz 1404. godine.

U tirinškim knedlama od krumpira uživaju generacije. Savršeno okrugle knedle sastoje se od sirovog i ribanog krumpira, kuhanog pirea koji je obavijen hrskavim krutonima. U tvornici u Heichelheimu nedavno je otvorena izložba krumira i knedli a postoji i "Walk-in" knedl gdje se, vjerujemo, sve može odmah i probati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

Pixabay

Neke od ponuda i ostalih specijaliteta njemačkog kulinarstva provjerite u priloženom videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo