pogođeni tragedijom /

Donosimo najnovije informacije iz Hrvatske Kostajnice - gradonačelnik tvrdi: 'Sad čekamo potez Ministarstva državne imovine'

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan rekao je kako gradske vlasti još uvijek čekaju da Ministarstvo državne imovine sprovede analizu i utvrdi što je u njihovom vlasništvu, a zatim pomogne stanovništvu

14.3.2018.
22:35
VOYO logo

24 sata su prošla od dramatičnog urušavanja kuća u Hrvatskoj Kostajnici, a područje i dalje nije sigurno. U desetak minuta nekoliko je obitelji izgubilo sve što su imali. Kuću, namještaj, osobne stvari, uspomene. Smješteni su kod rodbine ili u hotel, pružena im je psihološka pomoć.

Crveni križ podijelio im je jednokratnu pomoć od 1000 kuna. Mjesto klizišta danas osiguravaju policija i vojska. Stručnjaci ne preporučaju da se kuće na ovom mjestu saniraju niti da se ovdje živi. Što se poplava tiče, izvanredne mjere obrane više nisu na snazi jer su vodostaji rijeka na kritičnim mjestima su u opadanju ili stagniraju. Tako bi trebalo ostati do vikenda kada nas očekuju velike količine padalina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan rekao je kako gradske vlasti još uvijek čekaju da Ministarstvo državne imovine sprovede analizu i utvrdi što je u njihovom vlasništvu, a nakon toga će se razgovarati s ugroženim sugrađanima i pomoći im u rješavanju problema koji su ih zadesili. 

S njim je razgovarao naš reporter Petar Panjkota, koji se javio u RTL Direkt s najnovijim informacijama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo