BORBA ZA VLAST / Donosimo kompletan pregled nositelja izbornih lista: U nekoliko jedinica vodit će se žestoka bitka

Otkrivamo u koga stranke polažu najviše nade u borbi za vlast.

13.6.2020.
18:40
VOYO logo

Nema više nepoznanica, nema kalkulacija - jasno je tko se s kim bori i kome je osigurano mjesto u Saboru. Otkrivamo u koga stranke polažu najviše nade u borbi za vlast.

Image
Predizborna kampanja /

Škoro predstavio nositelje lista, a Plenkoviću i Bernardiću poručio: 'Toliko ste zla nanijeli Hrvatskoj'

Image
Predizborna kampanja /

Škoro predstavio nositelje lista, a Plenkoviću i Bernardiću poručio: 'Toliko ste zla nanijeli Hrvatskoj'

Krećemo od Prve izborne jedinice u kojoj se s prvih mjesta svojih lista gledaju šef SDP-a Davor Bernardić koji predvodi Restart koaliciju i aktualni premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković. Račune će im pokušati pomrsiti MOST-ova Marija Selak Raspudić te Zlatko Hasanbegović koji predstavlja Domovinski pokret Miroslava Škore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Drugoj izbornoj jedinici svoje boje kao prvi na listi predstavljaju dugogodišnja lica svojih stranaka Rajko Ostojić i Gordan Jandroković, a mjesto u političkoj slici Hrvatske prvi put traži i Nino Raspudić. U ovoj jedinici Miroslav Škoro vraća se svojoj saborskoj karijeri.

Restart koalicija u Trećoj izbornoj jedinici daje prednost Željku Kolaru pred Sinišom Hajdašem Dončićem, boje HDZ-a prvi brani Žarko Tušek,  MOST-a Denis Grgurović, a Domovinskog pokreta Davor Dretar Drele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabina Glasovac, u posljednji tren našla se na prvome mjestu Restartove liste u Četvrtoj izbornoj jedinici, s druge strane župan Ivan Anušić. Najjača karika ovdje MOST-u je  Petar Kopunović Legetin, a ulasku u Sabor s prvog mjesta Domovinskog pokreta stremi Škorina sestra Vesna Vučemilović.

Napeto će biti u Petoj izbornoj jedinici - sve vodeće stranke ovdje ulažu jake adute - Predrag Matić predvodi Restartovu, a Zdravko Marić HDZ-ovu listu,  gradonačelnica Iloka Marina Budimir MOST, a možda je najviše u ovu političku utrku uložio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je napustio HDZ i sada podržava Domovinski pokret. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Šestoj izbornoj jedinici prvi na listi Restart koalicije je politički tajnik SDP-a DavorkoVidović. Aktualni ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predvodi listu HDZ-a, a politički tajnik Nikola Grmoja listu MOST-a, Stjepo Bartulica koji se nedavno pridružio Škori prvi je na listi Domovinskog pokreta. 

U Sedmoj izbornoj jedinici borit će se neki od najsnažnijih stranačkih ''kapitalaca'', aktualni župan Zlatko Komadina, ministar branitelja Tomo Medved, konzervativni aktivist Zvonimir Troskot i bivši ministar Slaven Dobrović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova imena na političkoj sceni trebala bi zabljestnuti u Osmoj izbornoj jedinici. Tako će se imenima već poznatim u političkim krugovima Eriku Fabijaniću i Olegu Butkoviću - suprotstaviti vjeroučitelj Marin Miletić i riječka povjesničarka Carla Konta. 

Od Like do Splitsko-dalmatinske županije u Devetoj izbornoj jedinici uzdanice stranaka su FrankoVidović iz Restart koalicije, ministar uprave IvanMalenica, Miro Bulj brani boje MOST-a, a Hrvoje Zekanović dobio je povjerenje Domovinskog pokreta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalno, 10. izborna jedinica je HDZ-ova. Ovdje Restart koalicija sve karte polaže u Arsena Bauka, HDZ ondje postavlja najspominjanijeg čovjeka posljednjih mjeseci VilijaBeroša, a MOST-a svog šefa Božu Petrova. U Sabor s prvog mjesta Domovinskog pokreta želi RužaTomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo