Putuje u četvrtak / Donosimo detalje predsjedničinog puta u SAD: Govorit će u UN-u, moderirat će jedan panel, posjetiti Hrvate

Vrijeme u SAD-u predsjednica će i iskoristiti za druženje s tamošnjom hrvatskom zajednicom

17.9.2019.
19:04
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak leti u Sjedinjene Države na Opću skupštinu UN-a, no dio putovanja planira provesti privatno i to u posjetu kćeri na Harvardu. 

O tome je prošlog tjedna dopisom informirala Povjerenstvo za određivanje sukoba, uz napomenu da će sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka u Americi, podmiriti osobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme u SAD-u predsjednica će i iskoristiti za druženje s tamošnjom hrvatskom zajednicom. Tako najprije ide u Cleveland gdje će se sastati Udruga hrvatsko-američkih profesiononalaca, organizacija uspješnih biznismena hrvatskog porijekla. Predsjednica će na njihovoj gala večeri održati govor.

VEZANA VIJET

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vikend ide u Pittsburgh gdje je najbrojnija zajednica hrvata u SAD-u. U nedjelju će biti održan svečani banket povodom 125. obljetnice Hrvatske bratske zajednici.

Od ponedjeljka je predsjednica u New Yorku na Skupštini, a u utorak drži govor. Kako doznajemo, u fokusu govora bit će kriza multilateralizma i održivi razvoj. A na temu održivog razvoja Grabar-Kitarović će i moderirati jedan panel. U New Yorku je do četvrtka kada leti u Boston u posjet kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo