žestok odgovor / Domovinski pokret uzvraća udarac: 'Jedina borba na koju je uhljebničko vodstvo vladajuće stranke spremno, je borba za vlastiti džep'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Gospodo iz HDZ-a, mi smo u Vukovaru bili kada se bitka događala – ’91. godine, ali vaše čelnike tamo nismo vidjeli', napisali su

19.9.2021.
15:09
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

U subotu se na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održao Festival slobode na kojem su se okupili protivnici korona-mjera.

Hrvatska demokratska zajednica komentirala je na društvenim mrežama političare koji su došli na Festival slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Političarima Domovinskog pokreta, onima još preostalim, danas je umjesto 30. obljetnice Bitke za Vukovar bilo važnije zloupotrebljavati pojam slobode i ugrožavati zdravlje drugih odgovaranjem građana od cijepljenja protiv COVID-19. Koliko su autentični u svom 'domoljublju' i 'brizi' za Vukovar i branitelje, toliko su uvjerljivi i u svom znanju i argumentaciji o cjepivu i koronavirus", napisali su. 

Image
Festival slobode /

HDZ oštro: 'Koliko su autentični u svom 'domoljublju', toliko su uvjerljivi i u svom znanju i argumentaciji o cjepivu'

Image
Festival slobode /

HDZ oštro: 'Koliko su autentični u svom 'domoljublju', toliko su uvjerljivi i u svom znanju i argumentaciji o cjepivu'

No, iz Domovinskog pokreta im nisu ostali dužni pa su na svojoj Facebook stranici objavili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ NAM NUDI ONOLIKO SLOBODE, KOLIKO TO DOPUŠTA BRUXELLES: Jedina bitka u kojoj iskazuju hrabrost je ona za vlastiti džep!

HDZ-u je silno zasmetalo sudjelovanje zastupnika Domovinskog pokreta na zagrebačkom Festivalu slobode. Zaboravili su pritom da su naši zastupnici uz građane nezadovoljne mjerama Stožera i koronapolitikom aktualne Vlade - bili i prije godinu dana, samo što je, očito, sada vlast zabrinuo pun Jelačić plac i nezadovoljstvo Hrvata mjerom (ne)slobode koju nam dopušta Bruxelles. Govore nam i da smo trebali biti u Vukovaru, na obilježavanju 30. obljetnice bitke za Grad heroja. Gospodo iz HDZ-a, mi smo u Vukovaru bili kada se bitka događala – ’91. godine, ali vaše čelnike tamo nismo vidjeli. Više od polovice članova Predsjedništva DP-a bili su dragovoljci Domovinskog rata, od kojih je njih troje ratovalo upravo na vukovarskom bojištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Domovinskog pokreta, koji je na izborima u svibnju, u demokratskoj bitci obranio Vukovar, Plenkovićev HDZ ga je pokušao politički okupirati, zajedno s Pupovčevim SDSS-om, čiji su istaknuti članovi to već jednom učinili, samo drugim sredstvima… Zbog toga bitka za Vukovar za nas nije prestala i traje svaki dan, na gospodarskom, socijalnom i političkom planu, a u Gradu heroja je predvodi uspješni gradonačelnik Ivan Penava.

Što se pak tiče nekih drugih, novih borbi i izazova s kojima se nosi naše društvo – i tu smo opet u prvim redovima, a ne smetaju nam niti kolege iz drugih političkih stranaka, koji su također bili na Festivalu slobode, a koje HDZ “nije vidio”. Jedina borba na koju je uhljebničko vodstvo vladajuće stranke spremno, je borba za fotelje u javnim poduzećima, ministarstvima i raznim agencijama, borba za sigurne državne plaće, kartice, šofere i službene automobile; skraćeno – borba za vlastiti džep!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo