DOMOVINSKI POKRET SE VEĆ POČINJE CIJEPATI? / Suverenisti najavljuju svoj klub, ali uvjeravaju da to ne znači kako okreću leđa Škori

Image

'Gledajte, Domovinski pokret je koalicija više stranaka, i to je logično', uvjerava Zekanović

6.7.2020.
13:17
VOYO logo

Iako su prije izbora naglašavali jedinstvo te najavljivali kako će postavljati stroge uvjete HDZ-u ako žele njihovu podršku u Saboru, nakon što su objavljeni rezultati, članovi Domovinskog pokreta prilično su promijenili retoriku. Tijekom noći, izgledalo je kako u Domovinskom pokretu više prate oscilacije u broju HDZ-ovih mandata nego svojih koji su se kretali od 12 do konačnih 16. Iako objektivno dobar rezultat za novu stranku, nisu uspjeli u glavnom cilju - da budu koalicija koja će odlučivati o novom premijeru. Polako su odustali od zahtjeva kako Plenković ne smije biti premijer, jer "kada ste u poziciji da vi imate 10, a druga strana 90 posto ne možete postavljati takve uvjete", kako je u izbornoj noći rekao Zlatko Hasanbegović, ali da ostaju pri tome kako ne žele sudjelovati u većini koju podržava i Milorad Pupovac.

No čini se da ni u tome više nisu jedinstveni, osobito nakon što je postalo jasno kako HDZ-u ne treba ni jedan njihov zastupnik da skupi podršku većine. Suverenisti tako već najavljuju kako će imati zaseban zastupnički klub. Hrvoje Zekanović, koji je u prošli saziv ušao na listi HDZ-a te, zajedno s manjinama, podržao vladu, tvrdi kako je to čisto tehnička stvar kako bi se "povećala vidljivost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, mi (Domovinski pokret) smo koalicija više stranaka, i to je logično. Ono što moram naglasiti, mi imamo čvrsto partnerstvo s Domovinskim pokretom i Miroslavom Škorom, koje se nastavlja i dalje. Ovo je tek početak te suradnje. To je jako bitno naglasiti. A ovo kako ćemo mi tehnički funkcionirati, to su stvari koje ćemo se dogovoriti sa Škorom. Nema nikakvih tenzija. Bio je i HNS sa SDP-om, pa je svatko imao svoj klub. Isto vrijedi i za HSS i SDP. Mislim da će to samo pojačati koheziju među nama", rekao je Hrvoje Zekanović za Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo