Turistička sezona u punom je jeku, ali ovakvim rezultatima rijetko tko u Splitu se nadao. Ugostitelji i turistički djelatnici vesele svakom turistu, a mjesto na plaži, u kafiću i restoranu postalo je gotovo nemoguće pronaći. Novi restorani domaće i brze hrane otvorili su preko noći.
Jedini slobodni stolovi postali su oni koji su rezervirani, a redovi se stvaraju čak i pred restoranima čije ocjene na turističkim platformama nisu za pohvalu. Pronaći mjesto isprve ravno je osvajanju jackpota.
Osim visokih cijena u sezoni, u nekima ugostiteljskim objektima postala je praksa upozoravati goste da ne mogu zauzeti mjesto u njihovom kafiću ili restoranu ako ne planiraju potrošiti određenu svotu novca.
Čitatelji Slobodne Dalmacije javljaju da su za parking, večeru za četvero i sladoled u centru grada izdvojili 1700 kuna pa se nameće i pitanje može li si uopće obitelj s prosječnim hrvatskim primanjima priuštiti odmor u vlastitoj domovini.
Izgleda da su ugostitelji, čast izuzecima, astronomskim cijenama odlučili zaraditi sav novac koji su, zbog koronavirusa, protekle godine propustili staviti u blagajnu.