BIT ĆE PREVRTLJIVO /

RTL-ov prognostičar najavio veliku promjenu vremena: 'Evo što nas čeka do vikenda!'

Promjenjivo oblačno bit će na sjevernom Jadranu, i dalje uz jaku buru, na udare i olujnu

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

18.9.2024.
6:21
VOYO logo

Danas ujutro više zaostalih oblaka samo u Gorskom kotaru i Lici, rijetko uz malo kiše, a drugdje posvuda djelomice sunčano. Najviše sunca na istoku, gdje mjestimice može biti i kratkotrajne jutarnje magle. Vjetrovito i dalje na Jadranu. Jaka bura na sjevernom dijelu, pod Velebitom olujna, a južnije umjereno do jako jugo i istočnjak. Rijetko samo malo kiše na moru, uglavnom prema otvorenome. Najniža temperatura na kopnu oko 10 Celzija, a duž obale nešto viša nego danas, od između 16 i 19 Celzija .

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano te suho. Prema večeri nešto oblačnije, osobito oko Korduna i uz granicu sa Slovenijom, moguće kasnije i s malo kiše. Vjetar slab sjeveroistočni, a temperatura osjetno viša, bit će oko 20-21 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku djelomice, sjevernije od Posavine često i pretežno sunčano. Pritom mirno, čak i ugodno, između 20 i 22 Celzija.

U Dalmaciji iako malo toplije, sve kraća sunčana razdoblja, a uz jako jugo na južnom dijelu, sve više oblaka pa će i kiša biti sve izglednija, najprije na moru, navečer i uz obalu, a na otocima tada i u obliku kakvog izraženijeg grmljavinskog pljuska. Kišne kapi tek u noći na sjevernom dijelu gdje će puhati bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjenjivo oblačno na sjevernom Jadranu. I dalje uz jaku bura, na udare olujnu. No, mjestimična kiša izgledna je krajem dana, prije toga uglavnom samo u gorju. Temperatura 22 do 23 Celzija, u gorju između 15 i 17 Celzija.

Image
POTOPLJENO PRIOBALJE /

Promjena vremena napravila je svoje. Na moru pijavice, u Istri rekordne količine kiše

Image
POTOPLJENO PRIOBALJE /

Promjena vremena napravila je svoje. Na moru pijavice, u Istri rekordne količine kiše

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti postupno danju sve ugodnije, ali još u četvrtak valja gotovo posvuda računati na barem malo kiše, koja će se u Gorskoj Hrvatskoj zadržati i u petak. No, za vikend znatno sunčanije, stabilnije, danju toplije, a tek jutra ostaju svježa, mjestimice maglovita.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu nestabilniji i kišovitiji četvrtak, osobito u Dalmaciji, najizglednije na krajnjem jugu i otocima uz moguće izražene pljuskove. No, bura i jugo postupno slabe, a u petak kreće razvedravanje, za vikend i porast temperature uz obilje sunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo