POTOPLJENO PRIOBALJE /

Promjena vremena napravila je svoje. Na moru pijavice, u Istri rekordne količine kiše

Image
Foto: Screenshot Facebook/RTL

Obala je pogođena snažnim jugom koje podiže valove, a udari vjetra dosežu olujnu snagu što dodatno otežava situaciju u priobalnim gradovima

12.9.2024.
11:14
Screenshot Facebook/RTL
VOYO logo

Veliko nevrijeme zahvatilo je Hrvatsku, donoseći obilne kiše i snažne vjetrove, a najteže je pogođena Istra. U Umagu je jutros palo čak 120 litara kiše po četvornom metru, što je izazvalo poplave na gradskim ulicama, a dio stanovnika prijavio je i probleme s izlijevanjem kanalizacije.

Obala je pogođena snažnim jugom koje stvara valovito more, a udari vjetra dosežu olujnu snagu, što dodatno otežava situaciju u priobalnim gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz nevrijeme, jutros je u zadarskom akvatoriju snimljena i pijavica, rijedak meteorološki fenomen. Jedna od njih viđena je u blizini otoka Molata, dok su druge zabilježene iz Slivnice, s pogledom prema Ugljanu i Dugom otoku. Svjedoci na društvenim mrežama pišu kako su jutros u zadarskom arhipelagu uočili čak dvadesetak pijavica, što je neuobičajeno za ovo područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme je počelo tijekom noći, uz jaku grmljavinu. Meteorolozi iz IstraMeta upozoravaju na nastavak padalina, predviđajući više od 100 mm kiše u narednim satima, posebno na području Istre, zbog formiranja tzv. "oborinskog vlakića" – fenomena gdje se kišonosni oblaci kontinuirano obnavljaju nad istim područjem, što može dovesti do dodatnih poplava.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog poplave cijeli ZOO na ulicama. Ne znaju hoće li sresti lava, krokodila, hijenu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo