DOLAZI PROMJENA: / Još par dana sjajno vrijeme, ali onda stiže vikend...

Image
Foto: Thinkstock, SrdjanPav

Kraj trećeg mjeseca obilježit će pravo proljetno vrijeme i prvo pravo zatopljenje ove godine, piše Crometeo.

30.3.2016.
17:47
Thinkstock, SrdjanPav
VOYO logo

U nastavku tjedna bit će puno sunca, puhat će jugo i i bit će sve toplije. Manja je promjena vremena moguća tek za vikend, kada je moguće blaže osvježenje s mjestimičnom kišom.

U unutrašnjosti

Četvrtak - suho, djelomično sunčano i još malo toplije nego danas. Vjetrovito, posebno u gorju i u središnjoj Hrvatskoj gdje će jugozapadni vjetar biti jak i vrlo jak. Jutarnja temperatura zraka od 7°C do 13°C , a najviša dnevna između 18°C i 24°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak - i dalje suho i pretežno sunčano, s umjerenim i jakim jugozapadnim vjetrom. Jutarnja temperatura od 9°C do 14°C , a najviša dnevna od 20°C do 26°C, ponegdje možda i malo viša.

Subota - mogla bi nas zahvatiti oslabljena hladna fronta. Još nije sigurno koliko će ona utjecati na vrijeme i koliko će jaka biti ta promjena. U svakom slučaju dan će biti oblačniji i svježiji jer će zapuhati povremeno umjeren sjeverni vjetar. Mjestimice može biti kiše. Jutarnja temperatura od 8°C do 13°C, a dnevna većinom od 13°C do 18 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell, Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Pixsell, Ivo Cagalj/PIXSELL

Na Jadranu

Četvrtak - uglavnom sunčano i suho. Moguća naoblaka s malo kiše u Kvarneru. Umjereno do jako jugo koje će u drugom dijelu dana negdje na moru imati i olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6°C do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 16°C do 23°C.

Petak - i dalje stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Ujutro umjereno do jako jugo, koji će u drugom dijelu dana postupno slabiti. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7°C do 11°C, uz obalu i na otocima od 12°C do 17°C. Najviše dnevne temperature od 18°C do vrlo toplih 25°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota - pretežno sunčana uz polagan rast naoblake krajem dana, prvo na otvoremon moru. Mjestimična kiša navečer. Umjereno jugo, a kasno navečer na sjevernom Jadranu umjerena bura. Bit će toplo i vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 19°C do 25°C.

Nedjelja - na sjevernom Jadranu djelomično sunčano, a u Dalmaciji promjenjivo uz mogućnost za kišu ili pljusak u jutarnjim satima, dok će tijekom dana postajati sve stabilnije. Jugo će u Dalmaciji prestati, a slaba do umjerena bura proširit će se na cijelu obalu. Temperature zraka bez značajnije promjene ili malo niže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo