Dolazi još jedan kišni vikend s olujama!

Vruć i sunčan tjedan je iza nas, a u dane kada bismo trebali uživati na otvorenom, uz roštilj ili neku drugu zanimaciju, još jedan vikend zaredom stižu kišni oblaci, ponegdje i olujni.

27.5.2011.
17:57
VOYO logo

Pogoršanje vremena u sjevernim kontinentalnim krajevima počinje već u petak navečer, kada će stižu oblaci koji će donijeti pljuskove praćene grmljavinom.

U noći i prijepodne u subotu će se naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom od zapadnih krajeva proširiti na veći dio Hrvatske, te će većina dana proteći u sličnim vremenskim prilikama, a ponegdje su mogući i mjestimični olujni udari kiše i vjetra. Jedino bi na južnom dijelu Jadrana trebalo prevladavati sunčano vrijeme, tek poslijepodne uz mogućnost rijetkih lokalnih pljuskova i grmljavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom, a poslijepodne i na srednjem Jadranu očekuje se umjerena i jaka, podno Velebita olujna bura, a na južnom Jadranu umjereno, prijepodne i jako jugo. Početak razvedravanja u pojedinim dijelovima zemlje očekuje se u subotu navečer.

Dolaskom kišnog vremena i temperatura će tijekom subote biti nešto znatno niža - u kontinentalnom djelu Hrvatske od 15 do 20, a u Slavoniji i na Jadranu između 23 i 28 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju kiša na istoku, a sunčano u ostatku zemlje

Nedjeljno jutro u većini Lijepe naše trebalo bi osvanuti sunčano uz povremenu naoblaku. Kišno vrijeme praćeno grmljavinom očekuje se na području Slavonije te na krajnjem jugu Dalmacije.

Dnevne temperature bi u kontinentalnom dijelu opet trebale porasti do 23 stupnjeva Celzijevih, dok bi nešto svježije trebalo biti u Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunčano i toplo vrijeme obilježit će početak sljedećeg tjedna, no novo pogoršanje stiže već u utorak navečer.

Vezani članak:

arti-201105240621006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo