odlučit će većina / Dok ostatak zemlje divlja oko Istanbulske, ustaša i partizana u Zaprešiću organiziraju referendum o naplati parkiranja

Protivnici naplate predali su više od 5000 potpisa građana koji traže referendum na kojem će se izjasniti - ostaje li naplata ili ne

26.3.2018.
18:52
VOYO logo

Naplata parkiranja u Zaprešiću uvedena je prije manje od dva mjeseca. Zbog pritiska javnosti cijene su u međuvremenu snižene, a uskoro bi parkiranje moglo ponovno biti besplatno. Više od pet tisuća građana Zaprešića je u dva tjedna potpisalo zahtjev za referendum s pitanjem jeste li za - da se odluka o naplati parkiranja - stavi van snage!

"Ovim je jasno poslana poruka gradskom Vijeću grada Zaprešića, da građani su odlučni da se ukine naplata parkinga", rekao je predsjednik Odbora za provedbu lokalnog referendumaVjeran Skurjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisi sada idu u ministarstvo uprave na provjeru. Ako je sve u skladu sa Zakonom, referendum bi se mogao raspisati u iduća četiri mjeseca. 

I dok se neki građani bune, drugima naplata itekako odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve najbolje, zato jer je ovo već bilo krah, nigdje mjesta, nigdje ničega, treba reda uvest", rekao nam je Ivan Milić.

"Sad konačno stanari u centru imaju za jako mali iznos novaca mogućnost parkiranja!
Svagdi se sve plaća, zašto ne bi tu, ide u gradsku balgajnu, radi se uređuje nešto", kaže Siniša Sraka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naplata parkiranja u Zaprešiću krenula je u veljači ove godine i izazvala je tada bijes djela građana, ali i gradskih vijećnika, pa tako i onih iz redova vladajućeg HDZ-a. Već mjesec dana kasnije donesena je i nova odluka.

S 5, u I zoni cijena je smanjena na 4 kune, snižene su i cijene mjesečnih i godišnjih karata, povećan broj onih s pravom na povlaštene karte. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvjesno je, sada slijedi referendum! Gradonačelnika ne smeta, ali uvjeren je - sve je uzalud!

"Ja sam siguran da će parkiranje ostati! Mislim da neće proći!  A ako ipak prođe, bit će donesena nova odluka u skladu sa zakonom, ali neosporna je činjenica da je parkiranje u Zaprešiću dobro primljeno", rekao je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne slažu se u oporbi koja se po pitanju parkinga ujedinila.

"Oni kažu da većina gradova ipak ima parkinga, da su htjeli uredit stanje?
Pa oni uvijek imaju argumente za pljačkanje građana. Ali ovaj put u gradu Zaprešiću im neće proć",  govori gradska vijećnicaGoranka Dorotić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na referendumu će odlučiti većina, uz uvjet da izađe najmanje polovica od ukupno oko 22 tisuće birača. A slučajno ili ne, baš danas kad su nosili potpise za referendum, policija u Zaprešiću organizatore je pozvala na obavijesni razgovor. I to zato što su i moderatori Facebook stranice s koje je netko slao prijetnje predstavniku gradske tvrtke.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo