DOK JE ULJANIK TONUO, PLAĆE I BONUSI UPRAVI RASLI: / Uhićeni bivši šef ima bajkovitu vilu, dva stana, jahtu...

Image
Foto: Pixsell

Upravo prošle godine Rossanda je dovršio svoju velebnu vilu s bazenom dvadesetak metara od morske obale. Vrijednost joj se procjenjuje i do pola milijuna eura

26.3.2019.
16:58
Pixsell
VOYO logo

U akciji uhićenja 12 osoba koje provodi riječki PNUSKOK i Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, kao rezultat složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za restrukturiranje i poslovanje brodogradilišta Uljanik odnosno Uljanik Grupe, privedeni su bivši članovi i predsjednici uprave, među njima i bivši predsjednik Gianni Rossanda.

Image
OBJAVLJENA IMENA UHIĆENIH ŠEFOVA ULJANIKA I TREĆEG MAJA: /

Jedan od njih u MUP stigao sa smiješkom; Nobilo: 'Ovo je naložila Vlada'

Image
OBJAVLJENA IMENA UHIĆENIH ŠEFOVA ULJANIKA I TREĆEG MAJA: /

Jedan od njih u MUP stigao sa smiješkom; Nobilo: 'Ovo je naložila Vlada'

Akcije i pretresi trjau cijelo jutro, zasad je uhićeno 12 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli radni vijek proveo u Uljaniku

Gianni Rossanda je cijeli radni vijek proveo u Uljaniku, sve do listopada 2018. kada je dao ostavku na funkciju predsjednika uprave pulskog brodogradilišta, piše Index.

Već 1997. spominje se kao direktor tvrtke kćeri, Uljanik Pomorstva, dok je u Uljanik Strojogradnji bio još od '96. Osim u Uljaniku, radio je kao predsjednik NK Istre prije više od 12 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vila s bazenom dvadesetak metara od mora

2013. je izabran za predsjednika uprave Uljanika, a prije toga bio je financijski direktor te firme. Nije se baš pojavljivao u medijima sve dok nije eskalirao problem s Uljanikom. Upravo prošle godine Rossanda je dovršio svoju velebnu vilu s bazenom dvadesetak metara od morske obale. Vrijednost joj se procjenjuje i do pola milijuna eura. Osim toga, Rossanda u vlasništvu ima dva stana od 70 i 127 kvadrata u novijoj zgradi na predsjelu Valsaline u Puli te tri garažna prostora. Nijedan od stanova nije opterećen kreditima. U marini Volme usidrena je i jahta bivšeg predsjednika uprave, pokazuju dokumenti u posjedu Indexa.

Vila ima četiri spavaće sobe, pet kupaonica i privatni bazen od 45 kvadrata. Kako bi je izgradio, Rossanda je u PBZ-u podigao kredit u vrijednosti 2.2 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uljanik tonuo, plaće i bonusi rasli

Interesantno je da su, dok je Uljanik tonuo, plaće i bonusi uprave rasli. Prema podacima koje je objavio Večernji list, Rossanda je imao plaću od 40 tisuća kuna neto, što se s bonusima popelo na 600 tisuća kuna u prošloj godini. Bivši predsjednik uprave sada velebnu vilu iznajmljuje po cijeni od 36.797 kuna tjedno, piše Index.

"Pretpostavljam da sam prvi uljanikovac koji gradi kuću pa je to zanimljivo. Gradim je na terenu koji je bio od mog pradjeda, koji je bio žalostan što se radilo o lošem terenu za poljoprivredu, ali je stjecajem okolnosti ostao u obitelji. Kuću gradim kao što gradi većina ljudi, kreditom koji sam dobio pod uvjetima kao i drugi, i ne znam ni je li mi najmudrija odluka krenuti u to s 50 godina", rekao je Rossanda za lokalni Glas Istre početkom prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vila izgrađena u zaštićenoj zoni

Kuća glasi na njegova oca, a javnost za nju možda ne bi ni saznala da sami radnici Uljanika nedavno nisu sami otkrili vilu, tražeći "malu kuću" u Pješčanoj uvali. Posebno je pitanje kako je uopće dobio dovzolu za gradnju takve vile svega dvadesetak metara od obale, u zaštićenoj zoni.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo