pojačao redove HDZ-a / Dojučerašnji HDSSB-ovac prešao u protivnički tabor

Image
Foto: PIXSELL

Dojučerašnjem predsjedniku Kluba vijećnika HDSSB-a u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije Blažu Jukiću na današnjoj je konferenciji za novinare u vinkovačkom HDZ-u uručena članska iskaznica te stranke.

1.12.2011.
12:51
PIXSELL
VOYO logo

Obrazlažući zašto je napustio HDSSB, Blaž Jukić je istaknuo kako više nije mogao 'trpjeti autokratsku i centralističku politiku vodstva HDSSB-a koja je interese cijele Slavonije podredila isključivo interesima Osijeka'.

"Ne mogu se zanemarivati potrebe i interesi ostalih slavonskih županija, a isticati samo Osijek kao središte Slavonije", kazao je Jukić, dodavši kako HDSSB kao stranka funkcionira 'dekretima' što, po njegovu mišljenju, nije dobro jer ne ostavlja mogućnost za demokratsku razmjenu mišljenja među vodstvom i članstvom.

Također je kazao kako također 'nije mogao prijeći preko toga da se lista za V. izbornu jedinicu sastavlja u Osijeku, a ne među članstvom u trima slavonskim županijama koje su u toj izbornoj jedinici'.

Predsjednik vinkovačkog HDZ-a i saborski zastupnik Tomislav Čuljak naveo je kako je u studenome HDZ-u u Vinkovcima pristupilo 220 novih članova.

"Za HDSSB postoji samo Osijek koji ostalima u Slavoniji želi nametnuti svoje interese kao njihove, što nije dobro", ustvrdio je Čuljak, ocijenivši kako takvim ponašanjem HDSSB-ovo vodstvo duboko podcjenjuje vlastito članstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo