'Donosimo smrt svuda' / Dojave o bombama na više lokacija u Zagrebu: Prijeteći mail primio i veliki hrvatski medij, objavljen jeziv sadržaj poruke

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U mailu koji je poslan medijima navodi se da svaka eksplozivna naprava sadrži eksploziv C4 i živčani bojni otrov sarin, te da imaju tajmer

14.7.2023.
8:50
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Niz hrvatskih medija i zagrebačka policija jutros su primili lažnu dojavu o bombama koje se nalaze na više lokacija u Zagrebu, većinom u Dubravi, javlja Index.

Pošiljatelj maila je tvrdio da se bombe nalaze u zgradi Jutarnjeg lista na Martinovki, na okretištu tramvaja u Dubravi, u Poljoprivrednoj školi u Dubravi, u Hotelu Residence u Dubravi i u Policijskoj postaji Dubrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka policija je odmah nakon dojave izašla na teren i pregledala lokacije. Na njih četiri nisi pronašli eksploziv, dok je pretraga pete lokacije i dalje u tijeku. Opasnosti za građane nema, poručili su iz policije.

Radi se o redakciji Jutarnjeg lista. U mailu koji je poslan medijima navodi se da svaka eksplozivna naprava sadrži eksploziv C4 i živčani bojni otrov sarin, te da imaju tajmer. Eksplozije su bile najavljene danas poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što piše u emailu?

Jutarnji list je objavio sadržaj emaila.

"Dobro jutro, mi smo Odred 9 Uglova, odsjek iz Dubrave. Donosimo smrt svuda, u slavu Eona i Sotone, protiv demokratsko hriscanske civilacije, koja nas vekovima udaljava od ljudske sustine. Ljudska sustina je brutalna, nemilosrdna. Mi nismo kao vi stado stoke sitnog zuba. Malo nas je. Ali smo posveceni nasem cilju, za koji smo spremni sa poginemo i ubijemo. Postavili smo tempirane bombe sa tajmerom, koji je slozen da eksplodira u prepodnevim casovima ovog dana. Na svakoj tempiranoj bombi C4 eksploziva se nalazi i ampula sa Sarin nervin agensom. Koji siri smrt, i patnju svima u blizini detonacije. 2 eksplozivne naprave u urednistvu Jutarnjeg Lista, Jednu ekplozivnu napravu na okretistu tramvaja u Dubravi, unutar kontejnera za smece, 4 eksplozivne naprave u Poljoprivrednoj Skoli u ulici Gjure Prejca 2, 5 bombi u Hotelu Residence Zagreb, Dubrava 70, 2 bombe u Policijskoj Postaji na adresi Dubrava 137. Smrt hriscankoj civilizaciji, Smrt demokratiji, Smrt drzavi, Smrt svima i svemu koji nam se protive, Ziveo Odred 9 uglova Vecno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo