DOGAĐA SE ČUDO, MOŽE SE REĆI DA NAM TURIZAM CVJETA: / Ovih 5 gradova isprofilirali su se kao najpopularniji među turistima

Image

Početkom kolovoza u Hrvatskoj se bilježi 18 posto više domaćih gostiju, 16 posto više gostiju iz Poljske, 10 posto više Slovenaca i 6 posto više turista iz Njemačke

10.8.2020.
20:20
VOYO logo

U prvih devet dana kolovoza ostvareno je više od milijun dolazaka i 7,2 milijuna noćenja, što je oko 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju, a top destinacije su Rovinj, Poreč, Medulin, Crikvenica i Umag, piše Dnevnik.hr.

Početkom kolovoza u Hrvatskoj se bilježi 18 posto više domaćih gostiju, 16 posto više gostiju iz Poljske, 10 posto više Slovenaca i 6 posto više turista iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve bolja popunjenost

"U destinaciji boravi 22 tisuće gostiju, što je oko 70 posto u odnosu na lani. Naravno da smo ugodno iznenađeni brojkama, naročito s njemačkog tržišta", kazao je za DnevnikNenad Velenik iz TZ-a Poreč.

"Objekti u domaćinstvu su se počeli sve bolje puniti, završili smo 7 mjesec sa 71 posto prošlogodišnje popunjenosti, kampovi su ostvarili 69 posto prošlogodišnjih noćenja, a hoteli 49 posto", otkrila je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo