Croatia Music Week / Doček koji će se pamtiti: Zagreb pokazao svoje novo lice i ljubiteljima elektroničke glazbe priuštio nezaboravan ulazak u 2017.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagreb je u 2017. ušao uz eksplozivne zvukove elektroničke glazbe koja je Arenu Zagreb pretvorila u najveći klub na ovim prostorima, a zabava se nastavlja sve do 6. siječnja

1.1.2017.
21:48
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Ono što je Split za elektroničku glazbu ljeti, to je Zagreb s Croatia Music Weekom postao zimi. Preko deset tisuća posjetitelja u Areni je dočekalo Novu godinu s trenutno jednim od najpopularnijih DJ-eva Arminom van Buurenom. Stage od 300 metara kvadratnih, laseri, svjetlosni efekti, atraktivne plesačice i vatromet, Arenu su pretvorili u ekstravagantni klub kakav dosad na ovim prostorima nismo vidjeli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O uspješnosti Croatia Music Weeka govori i činjenica da posjetitelji dolaze iz preko 60 zemalja koji su popunili preko 20 000 smještajnih kapaciteta u sljedećih tjedan dana u Zagrebu zbog čega ugostitelji zadovoljno trljaju ruke. Koliko je ovako nešto trebalo glavnom gradu Hrvatske pokazuje i veliki interes među domaćom publikom. Atmosfera je podsjećala upravo na onu splitsku za vrijeme Ultre, gotovo hipijevsku, što ne iznenađuje s obzirom da se današnji festivali elektronske glazbe često nazivaju modernim Woodstockom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika je oduševila i performere. U razgovoru s medijima, Armin Van Buuren otkriva kako mu je Hrvatska jedna od najdražih zemalja kada su nastupi u pitanju: ’Obožavam nastupati u Hrvatskoj jer hrvatska publika ima neku posebnu energiju i između nas se stvorila posebna veza’. Njegove dojmove dijele i drugi DJ-evi poput Davida Gravella i Ukrajinke Juicy M koja je rasplesala publiku pred samo novogodišnje jutro. 

Međutim, kako organizatori navode ovo je samo početak. Festival će trajati do 6. siječnja. Ponudu su proširili i Zagreb Gaming Arenom gdje će partijaneri moći predahnuti uz gamerske turnire u Fifi i drugim popularnim igrama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo