ŠEF VRHOVNOG SUDA / Dobronić: 'Vrhovni sud od petka nije dobio odgovor Vlade. Informirali smo ih o plaćama prije pune dvije godine'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'O tome da plaće sudskih službenika i namještenika treba povisiti najmanje za 30% Vlada Republike Hrvatske je bila informirana već u godišnjem izvještaju o stanju sudbene vlasti za 2020. godinu, dakle prije pune dvije godine i od tada je ona reagirala tako da su, uz sve povišice na koje se Vlada poziva, plaće sudskih službenika i namještenika ostale na razini koja jedva omogućuje golo preživljavanje', poručio je predsjednik Vrhovnog suda

27.6.2023.
11:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Vrhovni sud nije dobio odgovor Vlade temeljem pisma kojeg je uputio Vladi u petak 23. lipnja vezano za štrajk sudskih službenika i namještenika. O tome hoće li se održati predloženi sastanak između predsjednika Vlade RH i predsjednika Vrhovnog suda ne mogu Vam ništa reći. To u potpunosti ovisi o odluci premijera hoće li prihvatiti dani prijedlog ili ne", poručio je za RTL Danas Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković nakon sjednice šireg predsjedništva u ponedjeljak je poručio da se Dobronić stavio u "ulogu sindikalnog povjerenika", poručivši da se pozicija vlade oko prosvjeda pravosudnih djelatnika neće promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz dopisa kojeg sam uputio premijeru potpuno jasno proizlazi da sam mu se obratio zbog toga što je zbog dugotrajnosti štrajka ugroženo normalno funkcioniranje sudbene vlasti, dakle obratio sam mu se upravo u svojstvu predsjednika Vrhovnog suda. Naime, svakim danom produžetka štrajka šteta koja nastaje redovnom funkcioniranju sudbene vlasti, ali i građanima i gospodarstvu, eksponencijalno raste", poručio je Dobronić pa nastavio:

Image
'OTIŠAO U OFSAJD' /

Plenković: 'Predsjednik Vrhovnog suda ima 3.667 eura plaće, ja 3.195, a neki ministri....'

Image
'OTIŠAO U OFSAJD' /

Plenković: 'Predsjednik Vrhovnog suda ima 3.667 eura plaće, ja 3.195, a neki ministri....'

"O tome da plaće sudskih službenika i namještenika treba povisiti najmanje za 30% Vlada Republike Hrvatske je bila informirana već u godišnjem izvještaju o stanju sudbene vlasti za 2020. godinu, dakle prije pune dvije godine i od tada je ona reagirala tako da su, uz sve povišice na koje se Vlada poziva, plaće sudskih službenika i namještenika ostale na razini koja jedva omogućuje golo preživljavanje", zaključio je predsjednik Vrhovnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Koliko su plaće u Njemačkoj veće od hrvatskih? Srednjoškolski profesor ima plaću kao Plenković

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo