'DOBRA JE U OGULINU POSTALA DOBRA'. / Karlovčani očekuju novi vodeni val i strahuju od poplava

Image
Foto: PIXSELL, Kristina Štedul Fabac

Dok se u Ogulinu sitaucija smiruje i rijeka Dobra je u opadanju, u Karlovcu se strahuje od novog vodenog vala te katastrofalnih poplava.

20.9.2017.
9:22
PIXSELL, Kristina Štedul Fabac
VOYO logo

"Noć iza nas donijela je smirivanje vremenske situacije, potpuni prestanak kiše očekuje se tijekom dana. Vodostaj Dobre u Ogulinu pada, a iako Kupa i Korana još rastu,trebale bi ostati u koritima", objavila je jutros Radio Mrežnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 7 sati je vodostaj Gornje Dobre u Turkovićima na 237 centimetara.

"Na svu sreću nije bilo izlijevanja, protekla je noć mirno, nije bilo intervenija, rijeka Dobra je postala dobra. Sada počinje sanacija prostora, popisivanje štete, a službe su na terenu. zahtjev za proglašenje elementarne nepogode je poslan Županiji, građani znaju proceduru i javit će se gradskoj upravi", kazao je za N1 gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović uoči sastanka Kriznog stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz MORH-a su priopćili kako se u Ogulinu nalazi 66 vojnika s 12 pumpi, 11 motornih vozila te jednom amfibijom koji pomažu građanima. U pripravnosti su još 253 pripadnika, te jedno vučno motorno vozilo (labudica) s amfibijom.

Rijeka Korana u Karlovcu jutros u 7 sati bila je na 634 centimetara, no do 8 sati narasla je još osam centimetara (642cm). Isto je i s rijekom Kupom kod koje je u 8 sati zabilježeno 662 centimetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vodeni val koji dolazi u taj grad i od kojeg strahuju Karlovčani ne prijeđe 700 centimetara, kako je najavljivano iz Hrvatskih voda, tada se neće dogoditi nova poplava koja bi mogla biti katastrofalna, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo