Snimke su strašne / Dobio poticaj da se brine o psima, a zlostavlja ih? Sugrađani: 'Psi umiru, što da radimo?'

Image
Foto: ANIMALEX-Udruga za pravnu zaštitu životinja/Facebook

Još jedna alarmantna vijesti iz udruge za zaštitu životinja - Animalex

29.5.2019.
18:07
ANIMALEX-Udruga za pravnu zaštitu životinja/Facebook
VOYO logo

Animalex, Udruga za pravnu zaštitu životinja, na svom je Facebook profilu podijelila važnu obavijest. Već su ranije pisali o problemu čovjeka koji dobiva poticaje od države za životinje koje, navodno, maltretira i zanemaruje. Iz Animalexa, gdje su okupljeni pravnici koji se brinu o tom problemu, poručuju kako podižu prijavu protiv osobe koja zlostavlja pse kao i protiv same Općine koja, iako su ih na ovaj problem nekoliko puta upozoravali, nisu reagirali. 

Iz Animalexaa kažu kako je riječ o vlasniku koji posjeduje 6 pasa. Dodaju kako su do broja pasa došli preko mikročipova. Građani su čitavu situaciju fotografirali te preuzeli brigu o psima koje svakodnevno hrane. Iz Animalexa poručuju kako će Općina u kojoj se to sve zbiva dobiti prijavu zbog neprovođenja Zakona o zaštiti životinja, a kaznenu prijavu dobit će i vlasnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, vlasnika će prijaviti i zbog poticaja koje je dobivao na godišnjoj bazi, a navodno je samo ove godine zbog pasa o kojima se (ne)brine, dobio 40.000 kuna

Ignoriranje traje već 5 dana

"Vrijeme je da lokalni šerifi padnu, da prestane korupcija, izrabljivanje i zlostavljanje životinja. Vrijeme je da prestane ovakav umobolni odnos prema životinjama na hrvatskim otocima", stoji u objavi na njihovom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuli su kako ih Općina i svi njihovi službenici ignoriraju već pet dana.

"Ako je lakše platiti ogromnu kaznu i dobit etiketu, nego mirno porazgovarat i promijeniti uvjete življenja tih pasa, onda će ju i platiti. Povratka više nema. S obzirom na situaciju bili smo prekilavi, ali sada više povratka i lijepih riječi nema", kazali su u Udruzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psi na lancu, bez hrane i vode

Kažu kako je šestero lovačkih pasa vezano kratkim lancem koji je zabijen u zemlju kolcem, bez hrane i vode. Riječ je o malom hrvatskom otoku od 500 stanovnika. Građani ih hrane da ne uginu, a psi su već kritično pothranjeni pa se svi boje za njihovo zdravlje. "Tamo budu cijelo ljeto, skapavaju po vručini bez zaklona, a od vlasnika su udaljeni oko 19 kilometara u brdima", napominju iz Udruge. 

"Da bude još zanimljivije, priča je sljedeća. Ime i prezime vlasnika pasa, adresu znamo... Ali gospodin kome bismo mi trebali prijaviti neprimjeren način držanja kućnih ljubimaca stoji u uredu do načelnika, pročelnice i svi su si super i sve je super. Već danima zovemo da dobijemo urudžbeni broj, nisu nam se niti udostojili javiti. Naime osoba koja na taj način drži i muči te pse, ne samo da radi u gradskoj upravi, već ima sklopljen ugovor s tom općinom o obavljanju komunalnih djelatnosti", istaknuli su na Facebook objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu "Psi umiru... Što da radimo?", sugrađani im kažu kako vlasnik ima veze na policiji. 

Snimke su strašne, psi su prejadni. Kad umru, jednostavno na njihovo mjesto dođe novi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimku možete pogledati OVDJE.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo