broj migranata u padu /

Dobili smo odgovor iz MUP-a: 'Nema govora o novom migracijskom valu'

Image
Foto: Čitatelj Vijesti.hr

'Želimo naglasiti kako Republika Hrvatska poduzima sve raspoložive mjere i radnje kako bi omogućila sigurnost i mir', stoji u odgovoru policije

5.9.2017.
18:15
Čitatelj Vijesti.hr
VOYO logo

Ranije danas donijeli smo ekskluzivne fotografije ilegalnih migranata koje je na istoku Hrvatske privela policija. Čitatelj koji nam je fotografije poslao tvrdi kako se takve scene ponavljaju iz dana u dan.

Image
ekskluzivne fotografije /

EKSKLUZIVNO: Što se to događa na istoku Hrvatske - je li krenuo novi migrantski val?

Image
ekskluzivne fotografije /

EKSKLUZIVNO: Što se to događa na istoku Hrvatske - je li krenuo novi migrantski val?

Poslali smo upit u Ministarstvo unutarnjih poslova, a odgovor smo dobili prije nekoliko minuta i prenosimo ga u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Područja uz državnu granicu Republike Hrvatske su stabilna i pod punim nadzorom nadležnih službi Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

U ovom trenutku nema govora o novom migracijskom valu. Dapače, sukladno informacijama, prisutan je trend pada broja ilegalnih migranata na tzv. balkanskoj ruti, posebice u Srbiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granična policija Republike Hrvatske obavlja nadzor državne granice sukladno dobroj Shengenskoj praksi, Zakoniku o schengenskim granicama te pozitivnim pravnim propisima nacionalnog zakonodavstva (Zakon o nadzoru državne granice, Pravilnik o načinu obavljanja nadzora državne granice i drugim zakonskim i pod zakonskim propisima).

Prekršitelji propisa iz nadležnosti zaštite granice, sankcioniraju se sukladno zakonu, uvažavajući odredbe o međunarodnoj zaštiti, a povodom bilo kakve sumnje u počinjenje kaznenog djela provodi se kriminalističko istraživanje o čemu se obavještava nadležno pravosudno tijelo. 

Na kraju želimo naglasiti kako Republika Hrvatska u interesu svojih građana i svih građana Europske unije, na poslovima nadzora državne granice, temeljem ranije navedenih zakonskih propisa i analize rizika, poduzima sve raspoložive mjere i radnje kako bi omogućila sigurnost i mir", stoji u odgovoru.

Naš reporter TinKovačić na terenu je provjerio kakvo je stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo