PRIKRIVA LI SE ISTINA? / Dobili smo nalaz krvi Banožića nakon prometne! U njemu stoji da je imao 0,21 promil alkohola u krvi

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL/Danas.hr

Mario Radić iz Domovinskog pokreta nešto ranije danas na konferenciji za novinare ustvrdio je da je nalaz Banožića, koji govori da nije imao alkohol u krvi, lažiran. Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru jučer je objavilo da bivši ministar nije imao alkohol, droge ni druge psihoaktivne tvari u krvi nakon nesreće

15.11.2023.
12:32
Miroslav Lelas/PIXSELL/Danas.hr
VOYO logo

Danas.hr dobio je presliku nalaza bivšeg ministra obrane Marija Banožića iz medicinsko biokemijskog laboratorija vinkovačke Opće bolnice u kojem piše da je u uzorku njegove krvi, uzetom nakon prometne nesreće u kojoj je poginuo muškarac, utvrđeno 0,21 promila alkohola u krvi.

Uzorak krvi, u kojem je utvrđena navedena razina alkohola, upućen je s Objedinjenog hitnog bolničkog prijema na toksikologiju, a analiza se radila pomoću uređaja Beckman Coulter AU serija - metoda (enzim-imunotest) kolorimetrija. Na nalazu stoji da je korištena metoda enzim-imunotest te da je uzorak primljen 11. studenog u 6:52, a validiran u 7:51 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru u utorak je objavilo priopćenje da je 13. studenog 2023., tijekom poslijepodnevnih sati, zaprimilo rezultate toksikološkog vještačenja na alkohol, droge, psihotropne tvari i lijekove.

Image
'PLENKOVIĆU SVE JAVLJENO' /

'Nadam se da će Banožić biti nevin i oslobođen. On je potpuno potkapacitiran, nikad nije smio postati ministar'

Image
'PLENKOVIĆU SVE JAVLJENO' /

'Nadam se da će Banožić biti nevin i oslobođen. On je potpuno potkapacitiran, nikad nije smio postati ministar'

"Uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, u trenutku prometne nesreće, nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika", naveli su u priopćenju iz Županijskog državnog odvjetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i na to da je danas Mario Radić iz Domovinskog pokreta na konferenciji za novinare naveo da je nalaz krvi bivšeg ministra Banožića "lažiran".

"Danas ili sutra će izaći podatak da je Banožić imao alkohola u krvi i ovih dana mi smo pozivali sve službenike, i DORH-a i policije, bolnice, da im se ne ponovi slučaj Dekanić Nažalost, poslušnost prema HDZ-u je jača od priziva savjesti. Već sam dobio papire sa svih strana. Zanima me kako će odgovoriti? Sve je znamo 15 ljudi i bilo je prikrivanje. Vidjet ćete dokaze. Da nisam siguran u točnu priču, ne bih to govorio", rekao je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na slučaj Dekanića koji je lažirao detalje oko svoje prometne. "Kršili ste zakon kod Dekanića, vidjeli smo kako je završilo, i sad će biti tako kod Banožića", rekao je Radić.

POGLEDAJTE VIDEO Koliko je vozio brzo? Je li bio vezan? Je li očevid proveden kako treba? Ovo je 8 ključnih pitanja u slučaju Banožić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo