Milijunska ulaganja / Dobar posao u Kumrovcu: Kinezi ujedinili HDZ, HNS i SDP

Otkako su Kinezi najavili investicije, cijena zemljišta u Kumrovcu porasla je za 10 posto

24.5.2019.
19:02
VOYO logo

Dobar posao u Kumrovcu! HDZ-ov ministar državne imovine dao je zemljište HNS-ovu načelniku Općine, a SDP-ov župan obećava brze građevinske dozvole. Tako to izgleda kada Kinezi odluče uložiti u Zagorje. 

Kinezi koji najavljuju milijunska ulaganja žele graditi turističke i sportske sadržaje te održavati turizam tijekom cijele godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među zagorskim bregima, u Kumrovcu, uskoro bi mogao niknuti novi stadion. Ministar državne imovine danas je Općini dao zemljište od 156 tisuća četvornih metara kako bi se mogao sagraditi Sportsko-rekreacijski centar.

"Želimo naglasiti da će se ovaj prostor koristiti našim udrugama s područja Općine Kumrovec. Ova zgrada iza nas bit će predviđena za boravište za njihove aktivnosti koje će im biti potrebne. Jedan dio nadamo se da ćemo staviti u fukciju, u sportsku koncesiju", rekao je načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prije toga će se baviti prenamjenom Političke škole koju kupuje kineska poduzetnica Jiang Yu. U ovo zdanje planira uložiti oko 20 milijuna eura.

"Želimo ovdje napraviti turističko-rekreacijski centar. Mislimo da je ovo područje pogodno za zdravstveni i kongresni turizam. Ako ovo kombiniramo s turizmom na vašoj obali, to može biti cjelogodišnja turistička priča", kazala je Yu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Ministarstvo državne imovine stavilo je Političku školu na prodaju i za nju tražilo oko 12 milijuna kuna. Kinezi su kao jedini zainteresirani ponudili 14 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo je prihvatilo ponudu, u proceduri je sada prikupljanje mišljenja resornih ministarstava radi upućivanja prijedloga Vladi da se prihvati ta ponuda. Naš će prijedlog biti da se prihvati ta ponuda. Očekujem u sljedeća dva tjedna da će to biti realizirano", rekao je ministar Goran Marić.

A pomoć u tome nudi Županija i to ponajviše učinkovitim rješavanjem birokracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se preda zahtjev za građevinsku dozvolu, deveti dan, a deveti dan je prvi po zakonu kad se može izdati građevinska dozvola, da u 9 sati ujutro bude i izdana i to je poruka svim investitorima koji dolaze na područje Krapinsko-zagorske županije", dodao je župan Željko Kolar (SDP).

Nekad luksuzno zdanje Spomen-doma omladine danas je u vlasništvu Ministarstva obrazovanja. Ministar Marić u obilasku objekta naglasio je kako će se obaviti prijenos vlasništva da ga Ministarstvo državne imovine može prodati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tome se Kumrovčani toplo nadaju. Otkako su Kinezi najavili investicije, cijena zemljišta porasla je za 10 posto. Čini se da zagorski bregi počinju proživljavati renesansu kakvu i zaslužuju.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo