MA KAKAV IN MUSIC! / 'Dobar je to Down državnosti u Tvornici bio!'

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Down u Europu dolazi izrazito rijetko, no nas je, sretnike, ova metal super grupa posjetila na turneji kojom promovira seriju nezavisno objavljenih EP- najavljenih za ovu godinu.

26.6.2013.
15:34
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Kako je jedan od obožavatelja rekao, dobar je to Down Državnosti bio! Dok su horde hipstera i pozera marširali prema Jarunu na INmusic, Tvornica kulture je bila još jedno 'place to be', a mjesta pozerima nije bilo, iako ih je frontmen benda i vokal legendarne Pantere PhilAnselmo prozvao pogledom.

Kako god bilo, i ti pozeri mogli su dobiti svoju porciju fiksa ovim koncertom ili barem po prvi put postati ovisni američkom super metal grupom koja je nadživjela sve ostale (i dalje na životu) bendove svojih članova.

Iako je Anselmo bio očekivano arogantan i bahat, čini se da ga je život smekšao jer je ono što je on radio sinoć u Tvornici, projiciralo se u čistu zaigranost zakamufliranu narcisoidnim i mračnim pristupom. Jer, hej, na metal koncertu ste, tu nema mjesta za pi**ice.

Na kraju dana, uspjeli su stvoriti nevjerojatno pozitivnu impresiju, naježili sve te dugodlake metalce i one koji to žele biti. Ne znam je li mi bilo draže kad je Phil podrigom podsjetio ekipu koja nema oko na stageu da je mrcina 'in the town' i da im je bolje da uživaju u koncertu ili mi se više svidjelo kada je odglumio trbušnu plesačicu na svojoj unscarred 'škembetini'.



Da budem iskrena, dugo ovako veselu ekipu na stageu nisam vidjela, a Anselmo nije izlika. za koketiranje sa prepunom Tvornicom poslužili su mu svi članovi benda, od bubnjara Jimmyja za kojeg je tražio jedan 'hrvatski grudnjak' kojeg je na kraju i dobio do gitarista Kirka s čijim se bucmastim grudima igrao na "New Orleans is a Dying Whore". Dotad već razdraganu i nabrijanu ekipu su posebno napalili kada su improvizirali 'riff' preko kojeg je Anselmo urlao "Croatian fanbase / Drinks beer / Smokes weed / and says FUCK YOU!".

Prvi vrhunac večeri svakako je bila izvedba pjesme „Lifer“ kojeg su posvetili Panterinoj drugoj legendi, prerano preminulom Dimebagu Darrellu, a svojevrsne Down himne "Stone the Crow" i "Bury Me In Smoke", ekipa je dočekala na samom kraju i time je zaključena jedva divlja i znojna, ali prekrasna večer. Tko nije bio, neka bude sada malo 'down', to mu je jedina pokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo