Do vikenda će temperature rasti, a onda stiže nestabilna fronta

Do vikenda će vrijeme biti stabilno i uglavnom sunčano, a temperatura zraka će postupno rasti, pa će se od četvrtka ponegdje živa u termometru penjati iznad 30 stupnjeva.

16.7.2013.
11:55
VOYO logo

Tijekom utorka bit će sunčano, a poslijepodne samo u Slavoniji i Posavini umjerena i povećana naoblaka. Najviša temperatura bit će između 23 i 28, na Jadranu od 29 do 32°C. U srijedu nas očekuje pretežno sunčao vrijeme uz malu, u Slavoniji povremeno i umjerenu naoblaku. Vjetar slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Jutarnja temperatura bit će uglavnom između 11 i 16, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna od 24 do 29, na Jadranu od 29 do 33°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do subote će se nastaviti stabilno i uglavnom sunčano vrijeme, a temperatura će se postupno penjati, pa će od četvrtka gotovo posvuda vrijednosti prelaziti 30 stupnjeva. Ipak, vrućina s temperaturama oko 35°C, koje su karakteristične za ovo doba godine, neće biti. U unutrašnjosti tijekom dana temperature najčešće neće prelaziti 30°C, a preko noći će ponegdje padati i ispod 10 stupnjeva.

Za vikend nestabilno

Za vikend sa sjeveroistoka stiže nestabilna fronta i zahlađenje. Tako će u subotu biti kiše ponegdje u Dalmaciji, a kako sada pokazuju meteorološke karte, kiše će biti na širem splitskom, makarskom i dubrovačkom području. U nedjelju će temperature pasti na kontinentu, prije svega Slavoniji gdje će biti kišovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti u prvom dijelu sljedećeg tjedna ne očekuju se velike vrućine.

Naravno, dugoročne prognoze još su podložne promjenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo