'ZAČUDILA ME REAKCIJA' /

Djevojčicu u Splitu majka ostavila u vrućem automobilu jer je otišla 'obaviti nešto za minutu'. Spasio ju policajac

Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Nakon što je djevojčica nazvala svoju majku pred policajcem, majka se javila, rekla da stiže brzo i poklopila

19.7.2024.
22:02
Slavko Midžor/Pixsell
VOYO logo

Srećom bez ozbiljnih posljedica, u petak je u Splitu izbjegnuta potencijalna tragedija kada je dijete ostavljeno u automobilu na jakom suncu. Incident se dogodio na parkiralištu pokraj nove zgrade Općinskog suda u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je rekao 46-godišnji pravosudni policajac, oko 12:30 policajci su obavješteni da je u automobilu "Renault Clio" parkiranom na suncu, viđena mala djevojčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, automobil je bio upaljen, ventilatori su radili, a vrata nisu bila zaključana. U automobilu je zatekao zbunjenu djevojčicu, otprilike šest godina staru.

"Ugasio sam auto i pitao je gdje joj je mama, a ona je u ruci držala mobitel i nazvala je ispred mene. Slušao sam kako joj majka govori da će doći za minut i prekida poziv. Začudio sam se takvoj reakciji, uzeo sam curicu za ruku i rekao joj da ide sa mnom, odveo je do suda, a onda je ispalo da joj je majka išla obaviti nešto na zemljišnik."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka je kasnije stigla i ispričala se zbog situacije, objašnjavajući da je obavljala poslove na zemljišniku.

"Nije mi bilo jasno kako je sve to olako shvatila, pa još je s djetetom, kad sam je doveo, u klimatiziranoj zgradi suda čekala je najmanje 45 minuta dok je došla na red na zemljišnik. Ne želim ni zamisliti šta bi bilo da je mala toliko dugo sama bila u vrelom autu", prepričao je pribrani pravosudni policajac. 

POGLEDAJTE VIDEO: Djeca ostaju zaključana u ugrijanim automobilima. Policija: 'Ni pet minuta, to je užarena klopka'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo