Kod rječice Rude / Djevojčica upala u divlju rijeku, a spasio ju je heroj Josip: 'Tonula je, uhvatio sam je za kosu i izvukao'

Image
Foto: Shutterstock

Čim je skočio, prvo je djevojčicu za koju misli da ima između 12 i 13 godina, gurnuo do obale

23.4.2019.
12:33
Shutterstock
VOYO logo

Jučer popodne odvijala se prava drama kod rječice Rude na predjelu Gaz. Heroj Josip Crljen (37) tada je spasio život djevojčici koja je upala u vodu i utapala se. 

"Dotrčao je jedan mali do nas i vikao: 'Neka mala je upala u vodu!'. Odmah sam potrčao do rijeke, a kada sam vidio djevojčicu samo mi je prošlo kroz glavu kako se tu nekoliko djece već utopilo i skočio sam. Već je bila problijedjela, tonula je, uhvatio sam je za kosu i izvukao", ipričao je Crljen za Dalmatinski portal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je bez razmišljanja skočio u hladnu rijeku u odjeći te spasio život djevojčici koja se utapala. Uistinu je učinio herojsko djelo jer se na tom mjestu u rijeci nalaze brojni virovi te je i odraslima teško plivati. 

"Bilo je slavlje, tu je bilo sigurno 150 ljudi, a nitko se nije usudio skočiti, meni je to nevjerojatno. Ja sam se tu znao kupati ispod mosta, znam kako se ponašati u virovima, treba se opustiti jer što se više opireš, to te više povlači", kazao je Crljen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je skočio, prvo je djevojčicu za koju misli da ima između 12 i 13 godina, gurnuo do obale. 

"Ona nije znala plivati, a nakon što su nju izvukli, formirali su rukama niz da izvuku i mene. Djevojčica je bila sva bijela, polumrtva, davali su joj umjetno disanje, srećom su tu bile dvije doktorice i hvala Bogu da je mala u redu", kazao je za Dalmatinski portal

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo