Djevojčica nema ruku, a za državu nije invalid

Ema Kuzle (3) iz Daruvara rodila se bez lijeve podlaktice i šake. No iako ima službeno utvrđenu 80-postotnu invalidnost, djevojčica nema pravo na osobnu invalidninu.

25.3.2010.
0:05
VOYO logo

Daruvarski Centar za socijalnu skrb je dva puta vještačio i oba puta donio odluku prema kojoj su trogodišnjoj Emi uskratili pravo na osobnu invalidninu, pišu 24sata.

Roditelji Tanja i Berislav Kuzle najviše zamjeraju što u sastavu komisije nije bilo ni jednog liječnika fizijatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako unatoč 80-postotnoj invalidnosti malene, komisija smatra kako djevojčici nedostatak lijeve podlaktice i šake ne može odmoći u svakodnevnom životu.

''S interneta smo skinuli Pravilnik u kojemu piše da u sastavu komisije mora biti fizijatar, a ne liječnik opće prakse. Kontaktirajući druge obitelji saznali smo da nikome nije uskraćeno to pravo. Stoga ćemo se žaliti. Ako treba, i izvan zemlje'', rekla je majka Tanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Predsjednik komisije određuje koji će stručnjaci ući u sastav tog tijela. S obzirom na pritužbe obitelji, sugerirat ćemo mu da uvrsti i fizijatra. To je sve što mi kao Centar možemo učiniti'', objasnio je proceduru za 24sata Zvonko Kovačić, ravnatelj daruvarskog Centra za socijalnu skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo