Dječaku (3) u Zagrebu proglasili moždanu smrt

Liječnici KBC-a Zagreb trogodišnjem su Karlu, koji je prije desetak dana progutao očeve heptanone i pao u komu, proglasili moždanu smrt. Njegovi roditelji odlučili su donirati mališanove organe.

20.7.2012.
22:36
VOYO logo

Trogodišnji Karlo koji se prošli tjedan otrovao progutavši u svom domu smrvljene heptanone moždano je mrtav. U KBC-u Zagreb, gdje je ležao, pokrenuta je procedura za zakonsko dokazivanje moždane smrti potrebna zbog isključivanja aparata koji su dijete održavali na životu.

Roditelji pritvoreni zbog zanemarivanja

Dječakovi roditelji T. K. (37) i J. S. (30), podsjetimo, uhićeni su i pritvoreni u Remetincu jer ih se sumnjiči za zanemarivanje djeteta, a nakon isključenja aparata bit će prijavljeni i zbog ubojstva iz nehaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici su o stanju djeteta obavijestili tužiteljstvo, koje će roditeljima dopustiti da posljednji put vide sina. Posjetili su ga i u četvrtak kada su izrazili želju da doniraju mališanove organe za što je također već pokrenuta procedura.

Pokreće se istraga

Budući da je mališan u bolnicu stigao 11. srpnja policiji je tužiteljstvo naložilo da istraži zašto je bolnica slučaj prijavila tek nakon pet dana. Iz istog razloga inspekciju će uputiti i Ministarstvo zdravlja. Večernji list neslužbeno doznaje da su roditelji liječnike molili da ništa ne prijavljuju. Heptanoni koje je dijete progutalo bili su očevi, a on je, pak, pri kraju odvikavanja od heroina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi para koji je živio u zagrebačkoj Dubravi kažu kako su o trogodišnjem dječaku skrbili s puno ljubavi te da su bili brižni roditelji. Tvrde da ga majka nije puštala iz vida pa ih čudi što se takva tragedija dogodila baš njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo