Apsurdna situacija u podcrkavlju / Djeca već pet godina idu u staru, derutnu školu umjesto u novu, koja postoji, ali nema uporabnu dozvolu

Roditelji, koji već gube strpljenje, prijete da će djecu povući s nastave dok se problemi ne riješe

19.9.2016.
18:52
VOYO logo

Djeca iz Podcrkavlja zahtijevaju novu školu u društvu svojih ogorčenih roditelja. 

No situacija je zbunjujuća jer apel šalju - iz nove škole, koja već postoji, ali je za njih godinama zaključana. Jednostavno - nema uporabnu dozvolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo je do toga zato što je od samog početka grad Slavonski Brod kao osnivač škole u potpunosti isključen iz cijelog postupka ugovaranja izvođača radova, odabira izvođača, odabira nadzora, sve su te uzde bile u rukama ministarstava", izjavio je Hrvoje Anić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda.

"Nas ne zanimaju ti papiri, nas ne zanimaju ti novci! Naša djeca imaju prekrasnu školu i zaslužuju u nju ići. Sram vas može biti!", poručuje jedan roditelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji gube strpljenje. Ne žele više djecu slati u staru, malu i trošnu školu. Sve manje razumijevanja ima i sama ravnateljica. 

"Ja sam ravnateljica već pet godina i svake godine u devetom mjesecu slušam priču "škola će bit za mjesec dana, škola će bit za dva mjeseca" i evo to se nije dogodilo ni nakon pet godina", rekla je VeronikaČerenko, ravnateljica OŠ Blaž Tadijanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokišnjavanje, začepljivanje odvoda, dizanje parketa i nedostatak mliječne kuhinje realnost je koja predugo traje. Roditelji su spremni i na radikalniji potez - bojkot nastave do daljnjeg.

"Mislim da je jedini način da djecu ne pustimo u školu. Djeci ništa neće faliti ako tjedan dana ne idu u školu", poručio je jedan roditelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici ne kriju oduševljenje novom školom u koju ne mogu ići, a roditelji sada čekaju rezultate sastanka s predstavnicima Ministarstva obrazovanja. No i nakon dogovora zimske mjesece djeca bi mogla provesti na staroj adresi jer nova škola je prazna, a javni natječaji traju. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo