NAKON SASTANKA /

Napokon je došlo do rješenja? Djeca se sutra vraćaju u školu

Odvjetnik je roditeljima prenio detalje sastanka kod pravobraniteljice

10.10.2024.
20:04
VOYO logo

Slučaj oko dječaka (9) zbog kojeg cijeli razred u školu nije išao pet dana, ipak se pomaknuo s mrtve točke.

Roditelji su odlučili nakon današnjih sastanaka odlučili da se sutra djeca vraćaju na nastavu te prepustiti sustavu da riješi problem koji se ponavlja već u trećoj školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djeca se sutra vraćaju u školu", rekao je  odvjetnik Klaudio Čurin i pojasnio kako je ranije danas u Uredu pravobraniteljice za djecu održan konstruktivan sastanak sa svim sudionicima postupka. Detalje nije iznosio, no kazao je kako su na sastanku dana jamstva roditeljima da će "sve institucije obaviti sve što im je u nadležnosti da se osigura sigurnost njihove djece na nastavi”.

O tome što će biti s dječakom nakon čijeg dolaska je i krenuo bojkot nastave, odvjetnik nije htio govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predmet je riješen inicijativom pravobraniteljice za djecu kojoj želimo zahvaliti na njenom angažmanu", poručio je Čurin dodavši kako su roditelji zadovoljni ponuđenim jamstvima. Žele, kaže, vjerovati da će se institucije držati danih obećanja i da će se sve propisane procedure provoditi.

O tome što je konkretno obećano nije htio govoriti rekavši kako su se obvezali prema drugim sudionicima sastanka i pozivajući se na propise koji štite dobrobit djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo