NA TAJNOJ LOKACIJI / Djeca koju su Hrvati posvojili u Zambiji nalaze se u maloljetničkom zatvoru, a dječak je odvojen od djevojčica?

Image

Do danas nije poznato gdje su točno zambijske vlasti smjestile četvero djece koja su oduzeta njihovim posvojiteljima 7. prosinca u Zračnoj luci u Ndoli

24.5.2023.
11:42
VOYO logo

 Djeca iz DR Konga koju su četiri hrvatska para namjeravala posvojiti preuzele su zambijske službe socijalne skrbi, na sigurnom su i imaju dobre uvjete, rečeno je u srijedu Hini iz ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).  Ministarstvo je dodalo da se djeca trenutno nalaze u posebnom kompleksu gdje se za njih skrbe, da su „na sigurnom, nisu ni na koji način ugrožena te imaju medicinsku skrb i dobru prehranu“. 

24sata je prethodno objavio da se posvojena djeca nalaze u maloljetničkom zatvoru gdje se smještaju i napuštena djeca koja žive na ulici. Dodaje se kako su tri hrvatska para posvojila djevojčice u dobi od godine i pol do četiri godine, dok je jedan par posvojio četverogodišnjeg dječaka. On je sad odvojen od djevojčica, što je za dijete velika trauma s obzirom na to da su djeca zajedno bila i u sirotištu u DR Kongu, nakon što su ih njihovi biološki roditelji odlučili dati na posvajanje, navodi 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROCES /

Odgođeno ročište Hrvatima u Zambiji: Tužiteljstvo ima teškoće sa svjedocima

Image
PROCES /

Odgođeno ročište Hrvatima u Zambiji: Tužiteljstvo ima teškoće sa svjedocima

Do danas nije bilo poznato gdje su točno zambijske vlasti smjestile četvero djece koja su oduzeta njihovim posvojiteljima 7. prosinca u zračnoj luci u Ndoli.

Zambija nema domove za nezbrinute

24sata dodaje kako Zambija nema domove za nezbrinutu djecu nego je riječ o maloljetničkom zatvoru u kojemu se istovremeno nalaze i dosta starija djeca koja su ulovljena s drogom ili u krađi, a koja su napuštena i žive na ulici. Ta starija djeca, sad su smještena zajedno s ovim malenima koji su oduzeti posvojiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca imaju sve hrvatske dokumente i hrvatski su državljani, no dosad ih nitko od predstavnika naših vlasti nije posjetio. Njihovi roditelji ,koji su ih posvojili, čekaju završetak suđenja u Zambiji koje se nastavlja u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo