Đakovčanka u bolnici zbog sredstva za čišćenje

10.1.2012.
14:19
VOYO logo

"Ubrzo je uslijedio jak kašalj i teško disanje. Muž je odmah predložio odlazak na Hitnu, no mislila sam: Ma, prestat će samo! Poslije sam izašla u grad, a kući sam se jedva vratila; gušio me odvratan kašalj, a uhvatila me i panika. Završila sam na Hitnoj, na infuziji i injekciji. Liječnica s Hitne rekla mi je da moram za Osijek, pulmologu. Jedva sam, ne mogavši disati, došla od parkinga do plućnog odjela KBC-a Osijek. Ondje me pulmologinja poslala da snimim pluća. Na sreću, nije mi ništa otišlo na pluća, no rečeno mi je da su mi dišni organi jako začepljeni, da su mi pluća radila samo 30 posto. Dobila sam lijekove, pumpicu i ventolin, trebam to koristiti dva puta dnevno, sedam dana", prepričala je Đakovčanka za Glas Slavonije.

Žena inače radi kao čistačica, pa joj je, kazala je, bilo neugodno zbog čega je završila u KBC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam dana nije mogla izaći van

"Na tu moju napomenu liječnica mi je odgovorila da mi nema zašto biti neugodno, da mnogo žena dođe na Pulmologiju zbog udisanja jakih sredstava za čišćenje", kazala je žena.

Dodala je da joj je savjetovano da upotrebljava blaža sredstva za čišćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sedam dana nisam izlazila van, nisam mogla stepenicama, smetala mi je promjena topao-hladan zrak. Rečeno mi je da sam blaži slučaj; kakvi su tek onda teški slučajevi zbog udisanja kemije", pita se Đakovčanka.

Da brojne žene zbog uporabe jakih sredstava za čišćenje traže liječničku pomoć, potvrdila je i dr. Slavica Labor, pulmologinja KBC-a Osijek. "Žene znaju miješati sredstva, kupaonice su mali prostori, a zatvore im prozore, puste toplu vodu za još učinkovitije čišćenje. U tako malom prostoru pare nadražuju dišni sustav. Reakcije su jak, suhi kašalj, pritisak u plućima, osjećaj gušenja... Ženama koje zatraže liječničku pomoć u tim situacijama dajemo zaštitnu terapiju - od lijekova do inhalacije", kazala je dr. Labor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 'Potrošaču' nisu imali pritužbi

Na upit jesu li u Društvu za zaštitu potrošača "Potrošač" primili pritužbe građana na zdravstvene smetnje zbog uporabe jakih sredstava za čišćenje, priznali su da su zatečeni tim pitanjem - jer im se dosad nijedan građanin nije javio s pritužbom na to. Inače, po forumima se mogu pročitati brojne pritužbe o pogubnom učinku spornog sredstva za čišćenje na dišni sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo