DIREKTOR POJASNIO KONTROVERZNU KAZNU ZA RADNIKE U SAMOIZOLACIJI: / Pokazao gdje će boraviti, imat će dnevno tri besplatna obroka

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Direktor Tehnixa, Đuro Horvat, pojasnio je kako će neodgovornim radnicima smanjivati samo bonuse na plaće, a pokazao je i kat hotela u kojem će biti smješteni u samoizolaciji,

29.10.2020.
8:06
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Mnogi su potez vlasnika međimurske tvrtke Tehnix, Đure Horvata, nazvali kontroverznim. On je, naime, najavio kako će radnicima koji zbog svoje neodgovornosti završe u samoizolaciji, smanjiti bonuse na plaći. Smatra kako time potiče odgovorno ponašanje zaposlenika i da štiti njihovo zdravlje. Istaknuo je kako dosad nikome ništa nije skinuo s plaće, niti će to učiniti. Ponavlja kako se radi o bonusima.

"To je potpuno krivo razumijevanje, odmah su se digli oni koji sigurno nemaju takve uvjete kao mi. Mi smo imali dva pojedinca koji se nakon samoizolacije nisu javili dva ili tri dana, a rade na strojevima. Nama je to problem, jer gubimo kontinuitet i sve nam stoji. Tu sam mislio da će oni, ako se ne jave, biti kažnjeni s tih deset posto", pojasnio je Horvat za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAŽNJAVAT ĆE RADNIKE U IZOLACIJI S 10 POSTO PLAĆE, IZOLIRAT ĆE IH U HOTELU: /

'Svi koji svojim ponašanjem van firme ugrožavate druge...'

Image
KAŽNJAVAT ĆE RADNIKE U IZOLACIJI S 10 POSTO PLAĆE, IZOLIRAT ĆE IH U HOTELU: /

'Svi koji svojim ponašanjem van firme ugrožavate druge...'

Radnici ga podržavaju

Savez samostalnih sindikata Hrvatske smatra njegove poteze neprihvatljivima i nezakonitima. Poručili su radnicima Tehnixa da se tome moraju usprotiviti. No, oni na to ni ne pomišljaju. Čak štoviše, podržavaju ideju svog šefa.

"Smatramo da je to odgovorno i da svaki radnik mora biti odgovoran za sebe", rekao je radnik Tehnixa, Danijel Cesar, te objasnio da imaju veće plaće od drugih i da je zbog toga zadovoljan: "Jesam, zadovoljan sam jako, ne bih bio tu inače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samoizolacijski hotel

Horvat je pojasnio kako je prosječna plaća u Tehnixu čak 10.000 kuna neto te da radnici uglavnom imaju oko 8000. U slučaju moguće izloženosti koronavirusu, osigurana im je samoizolacija na katu hotela koji se nalazi u sklopu tvornice, a na kojem je šest soba. Zamisao jest da su ondje radnici o kojima kod kuće nema tko skrbiti te samci. Iz tvrtke će im o svom trošku biti osigurana tri obroka na dan te internet. Direktor Horvat tvrdi da nitko neće prisiliti radnike da samoizolaciju provedu u njegovu hotelu.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo