KAZNE ZA NEODGOVORNE / Direkt uživo s policijskim inspektorima. Zašto vlasnik plaća kaznu kada gost ne nosi masku i održavaju li se još svadbe te ima li kazni za mladence?

Davor Božinović je nedavno najavio da se stvarno kreće u kažnjavanje, ali zasad ništa, zašto je to tako

5.11.2020.
22:40
VOYO logo


Kod nas nema treniranja strogoće. Sjećate da su ono prije koji tjedan kažnjeni neki noćni klubovi i organizatori koncerata zbog kršenja mjera i to je otprilike ostalo na tome. Davor Božinović je tada najavio da se stvarno kreće u kažnjavanje, ali zasad ništa - možda se odjednom stvarno svi drže mjera, nose maske, plešu s distancom i sve ostalo, možda se kažnjava u tajnosti ili inspektori baš i nisu toliko revni. 

Mladen Vlaić, voditelj Službe za inspekcijske poslove, civilne zaštite Zagreb za RTL Direkt otkriva detalje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inspektori provode inspekcije od 20. ožujka i u tom razdoblju su odradili 100 000 nadzora i izrečeno je 5000 usmenih upozorenja i 80 prekršajnih naloga, a oni za izrečeni u najnižim iznosima  20 000 kuna za pravne i 10 000 za fizičke osobe", otkrio je Vlaić. 

Naglasio je kako su pravne osobe dužne organizirati provođenje svih epidemioloških mjera u svojim objektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlasnik je odgovoran ako neki gost kafića ne nosi masku, jer je on dužan u svom prostoru osigurati da se provode propisane epidemiološke mjere. Oni moraju naći načina kako to organizirati", naglasio je.

Otkrio je kako se ljudi u zadnje vrijeme, kako se pogoršala situacije sve bolje pridržavaju mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče svadbi otkrio je kako su se one svele na mali broj, u zadnjoj kontroli od sedma, osam nadzora samo u jednom objektu održavala svadba i to po propisanim epidemiološkim mjerama", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo