UPALJEN METEOALARM / Dio Hrvatske u crvenom, očekuju se pljuskovi, a na Zavižanu pada snijeg: Meteorolog otkrio što nas čeka za vikend

Zbog vjetra su za sav promet zatvoreni dionica autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala između Senja i Karlobaga, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most

22.11.2023.
8:19
VOYO logo

Izražena promjena vremena je već jučer zahvatila Hrvatsku. Bilo je snažnih grmljavinskih pljuskova, lokalno i obilne kiše. Problema je bilo u Zadru gdje se u samo sat vremena izlilo 50-ak litara kiše, što zemlja nije mogla popiti, pa je bilo urbanih i bujičnih poplava.

Danas nas u idućih nekoliko sati ponovno očekuju izraženiji pljuskovi u Dalmaciji. Bit će vrlo vjetrovito uz umjeren i jak vjetar. Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom suho, ali vjetrovito uz umjeren i jak sjeveroistočnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istočnoj i središnjoj Hrvatskoj ujutro će biti mjestimice kiše, a tijekom dana djelomice sunčano. Temperatura uglavnom između 5 i 9 stupnjeva Celzija, prognozirao je mr. sc. Dragoslav Dragojlović za HRT.

Image
Foto: Screenshot / DHMZ

Snijeg pada na Zavižanu; u Dalmaciji jaka i olujna bura

U gorskim krajevima većinom oblačno mjestimice s kišom, a u višim predjelima ponegdje će biti susnježice i snijega. Na Zavižanu je već u jutarnjim satima zabilježen snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

"Na sjevernom Jadranu promjenjivo, mjestimice s kišom i pljuskovima. Bit će vjetrovito, puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, uz obalu jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura", rekao je Dragojlović. Na moru valovito, a temperatura zraka uz obalu može doći i do ugodnih 16 stupnjeva Celzija.

Image
'OPSADNO STANJE' /

Jaka kiša potopila aute u Zadru, u jednom ostao zarobljen gradski vijećnik sa sedmogodišnjom kćeri: 'Izvlačio sam kći iz auta...vrištala je'

Image
'OPSADNO STANJE' /

Jaka kiša potopila aute u Zadru, u jednom ostao zarobljen gradski vijećnik sa sedmogodišnjom kćeri: 'Izvlačio sam kći iz auta...vrištala je'

Zbog vjetra zatvorene dionice A1, u prekidu i trajektne linije

Image
Foto: Screenshot / DHMZ

Zbog vjetra su za sav promet zatvoreni dionica autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala između Senja i Karlobaga, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most, upozoravaju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice A7 na dionici Škurinje-Orehovica, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Dalmaciji, u ostalom dijelu zemlje mjestimice samo vlažni. Mogući su odroni. U priobalju puše jaka bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vjetra su u prekidu trajektne linije: Stinica-Mišnjak i Prizna-Žigljen te katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Susak-Unije-Cres-Rijeka, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Milna-Rogač-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Milna-Split.

U četvrtak i petak uglavnom sunčano i suho

"U četvrtak i petak u unutrašnjosti u kopnenom području djelomice sunčano i uglavnom suho. Jutra će biti hladna, mjestimice uz slab mraz, te maglu i sumaglicu. U subotu promjenjivo, povremeno s kišom, u višem gorju sa susnježicom i snijegom, a zapuhat će i umjeren sjeverni vjetar", rekao je Dragojlović iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će u četvrtak još uvijek puhati jaka i olujna bura, a u petak stižu oblaci i mjestimice kiša.

U subotu će biti promjenjivo, uz prilično niske temperature na kopnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Neobična superćelijska oluja kriva je za gromove u Zagrebu: Izazvali su podrhtavanje tla od 0,5 po Richteru

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo