STIŽE PROMJENA / Toplo se obucite, stižu prava hladnoća i mraz, a u nekim dijelovima i snijeg: Najavljena je i 'intenzivna kišna epizoda'

Image
Foto: Igor Soban/Pixsell

Stižu uglavnom oblačni i tmurni dani uz povremenu kišu, a u gorskoj Hrvatskoj moguća - susnježica i snijeg

19.11.2023.
9:41
Igor Soban/Pixsell
VOYO logo

I u nedjelju nas očekuje svježe vrijeme - ponekima i hladno, no manje vjetrovito od subote. Na kopnu će biti oblačnije, a ujutro bi moglo doći i do mraza. Kasnije bi mogla pasti pokoja kap kiše, a na Jadranu će biti sunčano.

"U nedjelju ujutro na istoku Hrvatske hladno, mjestimice uz mraz na tlu, a lokalno je moguća i kratkotrajna magla ili sumaglica. Prijepodne oblačnije, a popodne uz sunčana razdoblja temperatura će porasti do oko 10 °C. I u središnjoj Hrvatskoj prijepodne povećana naoblaka, samo lokalno uz mogućnost i za malo kiše. Popodne sunčanije uz mjestimice umjeren jugozapadni vjetar. Jutro hladno, a dnevna temperatura od 8 do 10 °C", prognozirala je dr. sc. Petra Mikuš Jurković za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZNENAĐENI BROJEM POZIVA /

Otvorena prva nacionalna linija za ovisnosti: Nisu tu samo droga i alkohol, liječe se i takozvane 'ponašajne' ovisnosti

Image
IZNENAĐENI BROJEM POZIVA /

Otvorena prva nacionalna linija za ovisnosti: Nisu tu samo droga i alkohol, liječe se i takozvane 'ponašajne' ovisnosti

U gorskoj Hrvatskoj, ali i na sjevernom Jadranu popodne će biti između 13 i 16 °C uz djelomice sunčano vrijeme. U gorju će doći do naoblake, no neće padati kiša. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak.

U Dalmaciji će zapuhati bura, zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak uz malo do umjereno valovito more. Bit će uglavnom sunčano, a temperatura će rasti do 15 °C. Ujutro je ponegdje u unutrašnjosti moguć i slab mraz. Na jugu zemlje sunčano. Ujutro će uz obalu puhati bura danju umjeren sjeverozapadnjak, a najviša temperatura zraka od 14 do 16 °C - jutarnja od 6 °C na obali do 11 °C na otocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što nas očekuje idući tjedan?

Na početku idućeg tjedna toplije, ali uz povremenu kišu.

"U ponedjeljak na Jadranu opet okreće na jugo. Intenzivnija kišna epizoda dolazi u noći na utorak - mjestimice je moguća i obilnija oborina, a lokalno i izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito u utorak u Dalmaciji. Od utorka će biti i razmjerno vjetrovito, najprije uz jak jugozapadnjak, pa buru, na udare i olujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utorak i srijeda i u unutrašnjosti uglavnom oblačni, tmurni, povremeno uz kišu, u gorskoj Hrvatskoj prolazno i susnježicu i snijeg. U ponedjeljak oborina će u većini mjesta još izostati te će biti i sunčanih razdoblja. Danju postupno svježije, osobito u srijedu uz mjestimice jak sjeveroistočnjak.", prognozirala je dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Za vikend još vedro ali hladno. U novom tjednu nas čeka zahladnjenje i povremene kiše

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo