Apsurdni sustav / Dijete u kolicima nije moglo proći zbog nepropisno parkiranog auta, redari odbili poslati pauka?!

Image
Foto: Facebook/Screenshot

Prijavila je vozače i zatražila da pauk premjesti njihova vozila

15.1.2019.
18:00
Facebook/Screenshot
VOYO logo

Kampanja Split parkinga koja je pokušala senzibilizirati javnost na zaštitu prava osoba s invaliditetom očito nije zaživjela među Splićanima. Najbolje to pokazuje fotografija parkiranih automobila parkiranih na vatrogasnom pristupu koji su u najnovijoj epizodi apsurda onemogućili prolazak osobama u invalidskim kolicima, piše Splitski dnevnik.

Na facebook stranici Dnevna doza splitskog nereda objavljen je post majke koja je na svojoj koži osjetila  što znači biti građanin drugog reda u drugom najvećem gradu u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka je sa svojim djetetom u invalidskim kolicima pokušala proći tim putem, no kako su automobili bili gusto parkirani, nije uspjela proći. Prijavila je vozače i zatražila da pauk premjesti njihova vozila. Putem aplikacije joj je potom stigao odgovor da odbijaju premjestiti vozilo.

"Ništa gospođo tražite sponzorstvo Red bulla jer očito da drukčije ne možete u ovom ku**u od grada", piše u objavi Dnevna doza splitskog nereda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split parking i Prometno redarstvo Grada Splita za Splitski dnevnik su potvrdili da prijava postoji, ali da je Prometno redarstvo odlučilo odbiti premještanje vozila. Iz Redarstva pak tvrde da oni nisu mogli ukloniti automobil jer se nalazio na privatnom vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanari okolnih zgrada pak tvrde da, sve i da automobili nisu bili parkirani na vatrogasnom prilazu, parkiralište ispred zgrade nije privatno zemljište, nego se radi o zemljištu u vlasništvu stanara zgrade u kojoj se nalazi i 21 stan u vlasništvu Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo