Dijana Čuljak u Dnevniku: Pa ja sam Hercegovka!

Posipanje pepelom zbog pitanja kojim je Dijana Čuljak Šelebaj zgranula svoje dvije domovine, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, nastavilo se i u Informativnom programu HRT-a.

25.8.2010.
11:28
VOYO logo

Urednica Dnevnika 3 kazala je kako je večer ranije nespretno sročila formulaciju kojom zapravo nije htjela nikoga uvrijediti.

"Ispričavam se onima koje sam povrijedila, posebice jer i sama dolazim iz te zemlje", riječi su kojima je HRT-ova urednica Dijana Čuljak Šelebaj započela emisiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je shvaćeno kao diskriminacija i uvreda izrečeno je večer prije, 23. kolovoza, u istim vijestima. Čuljak je, podsjetimo, gradonačelnika Omiša upitala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201008240278006"Koliki vam problem, recimo u Omišu i općenito na južnom Jadranu, predstavljaju jednodnevni gosti koji se spuste iz Bosne i Hercegovine, ništa ne troše, ne zauzimaju apartmane, a zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu ni platili?"

Odmah se oglasilo udruženje novinara susjedne nam zemlje, koje je upozorilo kako bi uredničino izražavanje trebalo biti sankcionirano, jer je protivno novinarskom etičkom kodeksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnicima medija satima se nije javljala na telefon, a onda se javila i ispričala ustvrdivši kako misli da je njeno pitanje zlonamjerno izvučeno iz konteksta.

Prethodni članci:

arti-201008240278006 arti-201008240664006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo