kad te hvali najveći... / Diego Maradona oduševljen Hrvatskom: 'Vatreni su moji favoriti!'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Brojnim pohvalama Vatrenima na račun igre na Euru pridružio se i slavni Diego Maradona, koji je naglasio da Hrvatska može zaustaviti Ronalda i Portugal

24.6.2016.
11:18
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni Argentinac Diego Armando Maradona osvrnuo se na nadolazeći susret Europskog prvenstva između Hrvatske i Portugala.

Ova momčad nema onaj žar iz 1998., ali vrlo je visoko taktički disciplinirana, ima visoku razinu momčadske igre i odlučnosti Diego Maradona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisao je kolumnu za Times of India i pohvalio Vatrene.

Kad tehvali jedan od najvećih, onda to definitivno vrijedi više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gotovo svi velikani nalaze se na jednoj strani ždrijeba, što znači da se na drugoj strani otvara velik prostor. Prostor u kojem se nalazi i Hrvatska", napisao je Mali zeleni.

"Hrvatska i Portugal? Hrvati su iznimno živahni, što su pokazali protiv Španjolske. Remizirali su nakon vodstva 2:0 u utakmici prije, pa primili rani gol od branitelja naslova, što ih je moglo slomiti, ali način na koji se Hrvatska vratila i pobijedila, bez najvećih zvijezda u momčadi Modrića i Mandžukića, daje do znanja koliko su čvrsti, odlučni i sposobni! Hrvati su taktički čvrsti kao većina europskih momčadi, no posebnost te grupe je njihova ubitačna kontra i otvaranje nakon samo nekoliko dodira lopte!" osvrnuo se Maradona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal je previše ovisan o Ronaldu. Bio je briljantan protiv Mađarske, ali taktički lukavi Hrvati pobrinut će se da ne dobije puno lopti Diego Maradona

"No, protiv Portugala bi im moglo biti drugačije, ako Ronaldova momčad odluči igrati defenzivnije i čekati kontre, Hrvatska će si trebati kreirati prostor i otkriti plan B. S Modrićem i Rakitićem u vezi, to se od njih očekuje. Ova momčad nema onaj žar iz 1998., ali vrlo je visoko taktički disciplinirana, ima visoku razinu momčadske igre i odlučnosti. Iskustvo mi govori da su to velike i važne stvari uoči nokaut faze.
Portugal je previše ovisan o Ronaldu. Bio je briljantan protiv Mađarske, ali taktički lukavi Hrvati pobrinut će se da ne dobije puno lopti. Morat će se kretati okolo i šanse Portugala ovise o tome koliko će biti uspješan u tome. Portugalci moraju i začepiti rupe u vezi i obrani, jer pogreške ondje mogu dovesti do eliminacije. Da, Hrvatska je favorit", zaključio je Argentinac, prenosi Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo