Devetogodisnji Josip boluje od karcinoma pluca, a on i majka zive od 280 kn

Vec tri mjeseca devetogodisnji Josip Frigan zivi zivot potpuno razlicito od svojih vrsnjaka. Dijagnostificiran mu je karcinom pluca, vrlo rijetka bolest kod djece.

5.3.2015.
22:42
VOYO logo

Najveca zelja devetogodisnjeg Josipa Frigana tvoja najveca zelja u ovom trenutku je ici kuci, no to za sada nije moguce. Jednostavno nije pravedno da je dijete u bolnici zbog karcinoma pluca. I tako vec tri duga mjeseca. Iscrpljujuca borba s dijagnozom i terapijama, koje i veliki tesko podnose, javlja RTL.

"Tuzan je bio. Ja pretpostavljam da si je mislio zasto bas meni. Valjda je bog tako dao. To se ne moze opisati rijecima. Ne znam kako bi to rekla. Jako tesko. Oko srca vas steze u zelucu vam se nesto kao stvara", kazala je Ivanka Presecan, Josipova majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipu iz Dinjevca pokraj Pitomace teska je bolest otkrivena nakon sto je mjesecima neprestano kasljao. Sumnjalo se na sve i svasta - ali ne i na bolest koja se kod djece rijetko pojavljuje.

"Na pocetku lijecenja smo bili u jedinici intezivnog lijecenja, u teskoj situaciji. Sada samo puno bolje, ali smo tek u prvoj trecini lijecenja", pojasnila nam je Jasminka Stepan, pedijatrica onkologinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip se s majkom Ivankom preselio u Zagreb, na odjel Onkologije u Klaicevoj, gdje ga je docekalo mnogo malih heroja. Mjesto koje, da je pravde, nikako ne bi postojalo. Pravde ocito nema, a ovaj odjel je pun.

Djecak je upravo zavrsio cetvrti ciklus kemoterapije. Lijecnici su optimisticni, a Josip strpljivo ceka povratak u svoj Dinjevac, trenutak o kojem cesto sanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nista nije toliko sebicno kao bolest. Ona ne bira. Ovaj put se okomila na djecaka koji zivi s nezaposlenom samohranom majkom u krajnjem siromastvu sa samo 280 kuna djecjeg doplatka na mjesec.

***

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvoren je poseban ziro racun kod "Zagrebacke banke"d.d. za sve koje zele pomoci malom Josipu.

"Centar za obitelj Pitomaca" s naznakom - HUMANITARNA AKCIJA ZA JOSIPA FRIGANA IBAN: HR8123600001501601786 Za uplate iz inozemstva: SWIFT:ZABAHR2X BROJ RACUNA: 1501601786

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo