DEVETA SMJENA MINISTARA / Šipuš ili Perišić umjesto Zlatar Violić?

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić u srijedu bi trebala podnijeti ostavku.

25.3.2015.
6:39
VOYO logo

Nakon sastanka u Banskim dvorima, kako neslužbeno doznaje HRT, šefica HNS-a potvrdila je premijeru da će ministrica kulture Andrea Zlatar Violić u srijedu dati ostavku.

Ministričin odlazak potvrdio je i njezin stranački kolega, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak: upitan odlazi li Zlatar Violić iz Vlade, odgovorio je novinarima da će tu informaciju uskoro saznati, "ali ne od njega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će naslijediti ministricu Zlatar Violić? U kuloarima se spominje njezin zamjenik Berislav Šipuš, za kojeg se najprije treba utvrditi da nije povezan s najnovijom aferom. Kao drugi kandidat spominje se dosadašnja pomoćnica ministrice Tamara Perišić.

Posljednji nalaz državne revizije pokazao je da je ministrica kulture zajedno sa svojim suradnicima s računa Ministarstva isplatila više od 152.000 kuna za službena putovanja na koja nisu otišli. A onda su taj novac vraćali naknadno i u ratama. O njezinoj sudbini sada odlučuju šefica HNS-a i premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo bi trebala biti deveta smjena u Vladi Zorana Milanovića. Nijedna vlada do sada nije imala toliko smjena ministara, podsjeća HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo