RAZBOJSTVO U KARLOVCU / Detalji pljačke banke: Razbojnik je prvo razoružao zaštitara. Ukradeni iznos je poveći

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Pljačkaš je ukrao oko 140.000 kuna i 6000 eura i zatim pobjegao

26.5.2019.
15:40
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Policija još traga za razbojnikom koji je u utorak nešto poslije 11 sati opljačkao središnju Karlovačku banku, a KAportal doznaje neke bitne detalje s kojima, dakako, raspolaže i policija.

Maskirani muškarac bio je naoružan pištoljem marke Crvena zastava tzv. “tetejcem” te je njime prvo razoružao zaštitara koji je u tom trenutku bio za svojim pultom na samom ulazu u banku. Zatim je, kao što je poznato, preskočio glavni pult i zaprijetivši ponovno pištoljem, od dviju djelatnica zatražio novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su prve informacije govorile da ukradeni iznos nije velik, jer se na blagajnama rješavaju većih količina novčanica te se one spremaju u trezor, doznajemo da je lopov, prije nego što je pobjegao, ukrao oko 140.000 kuna i 6000 eura. 

Podsjetimo, prema riječima svjedokinje koja je u trenutku upada pljačkaša stajala u redu, sve se zbilo u vrlo kratkom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekala sam u redu kad je netko potpuno u crnom, s maskom na glavi preskočio pult i izvadio pištolj. Od dvije djelatnice zatražio je novac i, koliko sam vidjela, nešto je uzeo, samo ne znam je li se radilo o puno novca", kazala nam je svjedokinja neposredno nakon pljačke.

Pretpostavlja da se radi o mlađem muškarcu, a činilo joj se da se i on tresao - od uzbuđenja ili straha, to ne zna. Policija je došla u vrlo kratkom roku, možda za minutu-dvije, no pljačkaš je već izjurio iz banke i potrčao lijevo prema Zvijezdi. Za njime se i dalje intenzivno traga, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo