Misteriozni nestanak /

Detalji nestanka 13-godišnje djevojčice: po nju su kombijem došla četvorica muškaraca, pet dana nije jela, nije se mogla javiti roditeljima

U kombiju koji ju je te večeri odvezao, njezin dečko nije bio sam

17.8.2017.
18:45
VOYO logo

Misteriozni nestanak Barbare koja je sinoć pronađena u Dugoj Resi krije mnoge upitnike. Posebno jer se spekuliralo o tome je li riječ o otmici pomiješanoj s elementima zabranjene ljubavi. U kombiju koji ju je te večeri odvezao, njezin dečko kojega je upoznala preko Facebooka, nije bio sam, a Ružica Đukić donosi i odgovor na pitanje je li te noći otišla svojevoljno ili ne. 

Ispred kuće razbijeno računalo. Majka ga je u očaju bacila o zid. U hodniku dječje tenisice. Barbara je konačno spavala kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je bio osjećaj nakon pet dana zagrliti svoje dijete? 

"Kakav, to se ne more opisati. Ne može, evo iskreno rečeno ne može", kaže nam Branka Vidović, Barbarina majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kakvom je stanju bila kad ste je vidjeli? 

"U šoku, to moje dijete nije bilo. To moje dijete nije bilo."

Je li otišla te noći svojevoljno ili što se dogodilo? 

"Ne, ona nije, iskreno rečeno, ona je samo htjela izaći van, a ne otići s njima. Oni su nju uzeli. Ispred mojih vrata su oni nju uzeli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad kažete oni, tko su oni?

"Roditelji, recimo njegovi. Znači, njegov tata, gnjus od čovjeka. Njegov, navodno stric, njegov brat i taj dečko."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kući su, iz Duge Rese, gdje su djeca, nakon dojave jednog sudjeda, pronađena - stigli u kasnim noćnim satima. Nakon što je jela, jer je pet dana živjela na nekoliko čokoladica, Barbara je roditeljima otvorila dušu. U noći s petka na subotu prvo su je, kaže, odveli u svoju stotinu kilometara udaljenu kuću. U ranim jutarnjim satima odlučili su ih prebaciti u Dugu Resu. 

"Da drugi narod ne gleda da se ona nalazi u tomu mjestu, odveli su je u Dugu Resu. To je, navodno, njihov neki rod", kaže Branka Vidović.

Pričala je kako su je roditelji dečka s kojim se dopisivala uvjeravali da su je se otac i majka odrekli. Ipak, željela ih je nazvati. 

"Kada su vidjeli da tu nema pomoći onda su rekli dobro, mi ćemo kupiti karticu, ali Slovensku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barbara se susrela i s običajima kakve do tada nije poznavala.

"Barbara ti moraš moje roditelje zvati mama i tata i na to je ona rekla: jesi ti lud, ja imam samo jednu mamu i jednog tatu", kaže Branka Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ti mama i tata na nju se ne ljute. Kažu, znaju da nije kriva. Ne žale ni zbog nesretnog Facebooka. Kažu: kako joj ne dati nešto što imaju sva druga djeca njene dobi.  Ali ovo je životna škola koju nitko od njih neće nikada zaboraviti. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo