potraga traje / Detalji afere krađe svinja od poznate mesne industrije: tko je čovjek koji je nestao nakon nezapamćene milijunske prevare

Image
Foto: Thinkstock

Umjesto pozitivne poslovne suradnje koja je uskoro trebala dati prve rezultate, svinje i Vuković su nestali s imanja, a čelnicima Vajde nije preostalo ništa drugo nego dignuti institucije na noge te prijaviti više od 1,6 milijuna kuna štete.

12.8.2017.
11:15
Thinkstock
VOYO logo

Policija intenzivno istražuje gdje su nestale 723 svinje čakovečke mesne industrije Vajda koje su početkom svibnja dopremljene na farmu u Desnu Martinsku Ves u vlasništvu 37-godišnjeg Igora Vukovića, piše Jutarnji list.

Policija pokušava ući u trag i odbjeglom vlasniku farme Vukoviću, koji je u ulozi vlasnika tvrtke Eko Farma Ves j.d.o.o. obmanuo Vajdu sklopivši s njima ugovor o kooperaciji za tov 723 odojka. Ali umjesto pozitivne poslovne suradnje koja je uskoro trebala dati prve rezultate, svinje i Vuković su nestali s imanja, a čelnicima Vajde nije preostalo ništa drugo nego dignuti institucije na noge te prijaviti više od 1,6 milijuna kuna štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako mještani tvrde svinje su se cijeli prošli tjedan pod okriljem noći utovarivale u dva kamiona.

Utovar u kamione bio je svaku večer od 23 sata pa do četiri ujutro. Obavijestili smo o tome veterinarsku službu, ali oni su nam rekli da dozvolu za utovar nisu izdali, ali da je, inače, takav noćni transport za dobrobit životinja. Deseci svinja su, međutim, i skončali u dvorištu farme gdje se vršilo klanje. Iznutrice su bacane u Savu te po komunalnim kantama u mjestu. Odgovor veterinarske inspekcije jest da je to valjda bilo za osobnu upotrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Vukovića su podnesene najmanje tri kaznene prijave do sada, a krajem srpnja je bio priveden na obavijesni razgovor, i potom pušten. Odmah je firmu prepustio drugom čovjeku, a on je ugasio sve telefone.

"Vuković se priključio na magistralni vodovod preko nekog u sisačkom Vodovodu, s obzirom da na farmi nema vode nego se kopao pričuvni bunar. Svinje su živjele u nehumanim uvjetima pod krovom od salonita, a samu farmu nije mogao legalizirati jer je i građevinska inspekcija utvrdila šest nelogičnosti koje je trebalo popraviti", priča jedan mještanin Desne Martinske Vesi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list kontaktirao je i Stjepana H. (57) iz Martinske Vesi, koji je, prema tvrdnjama svjedoka, viđen kako pomaže utovarivati svinje. No kad nam se javio na telefon, na spomen Igora Vukovića samo je poklopio slušalicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo