MUČAN RAZGOVOR / Detalji afere koja potresa zdravstvo: Tko je u javnost pustio snimku Beroša i Zadravec?

Ministar se žali da je na njega vršen pritisak, dok zamjenica ravnatelja upozorava na korupciju

25.8.2020.
18:50
VOYO logo

Kako se kadrovira u bolnicama - pitanje je koje se postavlja nakon što je objavljena snimka prepirke ministra zdravstva i zamjenice ravnatelja zagrebačke bolnice Sestre milosrdnice oko natječaja za ravnatelja.

Razgovor Vilija Beroša i Dijane Zadravec datira prije parlamentarnih izbora, a raspravljaju o natječaju koji je inače poništen. Ministar se žali da je na njega vršen pritisak, dok zamjenica ravnatelja upozorava na korupciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DIJANA ZADRAVEC: Ideš u protustatutaran, protuzakonit i koruptivan natječaj. 

VILI BEROŠ: Hvala ti! Dijana hvala ti, hvala, hvala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DIJANA ZADRAVEC: Ma nije hvala ti! Vidjet ćeš, imat ćeš skandal pred izbore. Jel’ to stranci treba?

VILI BEROŠ: Gledaj, ja nisam stranka, ja nisam predsjednik stranke, ja nisam predsjednik stranke, ja nisam vodstvo stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Sve je dogovoreno? /

Cijela snimka razgovora Beroša i Zadravec otkriva pravu istinu: 'Ugasi zvuk, molim te... Jedan'

Image
Sve je dogovoreno? /

Cijela snimka razgovora Beroša i Zadravec otkriva pravu istinu: 'Ugasi zvuk, molim te... Jedan'

"Nisam upoznata da sam snimana"

Ovo je dio petominutnog razgovora između Dijane Zadravec i ministra Vilija Beroša. Snimka je autentična, vrijeme prije parlamentarnih izbora.

"Ja nisam bila upoznata da sam snimana. Meni ministar Beroš to nije rekao. Isto tako ja nisam znala da sam ja slušana od šestero ljudi. On to meni nije rekao", kazala je zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću tužiti ministra Beroša. On da ima imalo političkog morala ne bi lagao da to nije snimao i trebao bi dati ostavku", dodala je Zadravec. 

"Nisam snimao razgovor"

"Nisam snimao razgovor, stavio sam ga na spikerfon, upravo da druge upoznam s tonom,  načinom, s pritiscima i insinuacijama na određene problematične stvari", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DIJANA ZADRAVEC: Hoćeš reći da je Andrej blagoslovio koruptivni natječaj?

VILI BEROŠ: Gledaj, ja ti hoću reći ono što sam ti rekao. A to je da je vrh stranke, uključujući Andreja, tebi poslao jasnu poruku. Dijana moja, nemrem više od toga. Ja iz ovih okvira nemrem otić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer nije bio upleten u izbor ravnatelja"

Ime predsjednika Vlade navodi se u kontekstu kadroviranja u bolnici, ministar sve negira. "Premijer Plenković ni na koji način nije bio upleten u izbor ravnatelja Vinogradske bolnice", rekao je Beroš. 

Natječaj o kojem se govori je poništen, do novog - vršitelj dužnosti je Mario Zovak. "Predsjednik Vlade po svojoj funkciji je daleko daleko iznad ovog radara, odnosno izand postavljanja ravnatelja bolnica", rekao je Zovak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene se šikanira i omalovažava"

Zadravec i Beroš radili su istoj bolnici. Ona tvrdi da godinama upozorava na korupciju. "Ukazujem na koruptivne radnje u ovoj ustanovi. Ukazujem pismeno i DORH-u i Upravnom vijeću i ministru Berošu. Ništa se ništa ne događa, samo se mene proganja, prijeti. Mene se šikanira, mene se omalovažava", kazala je Zadravec. 

"To su velike riječi i velike riječi će se dokazati. To se mora dokazati. Moramo reći dosta.. U ime digniteta ove kuće. A ja ću reći u obranu mene i moje obitelji sada je dosta", rekao je Zovak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je snimku pustio u javnost?

Pitanje je tko je snimku u kojoj je sporno snimanje bez privole pustio. U ministarstvu kažu da ne provode internu istragu. 

"Nemam nikakvih saznanja tko je takvu snimku pustio. Ono što iz zadnjih sekunda tog tonska zapisa mogu razaznati da se čuje glas Tomislava Dulibića koji je predsjednik Upravnog vijeća KBC Sestre milosrdnice", kaže Zadravec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam bio prisutan na tom telefonskom razgovoru. Ovo što se tvrdi profesorica Zadravec da se čuje mene na kraju tog razgovora je zlonamjerno i neistinito", tvrdi  državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić. 

DIJANA ZADRAVEC: I pitanje, ono, je li istina ono što sam čula ovoga da imaš s imovinskom karticom i onu optužbu, ovoga, jel' ti to istina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VILI BEROŠ: Ne znam o čemu pričaš. Kakva imovinska kartica, kakva optužba?

DIJANA ZADRAVEC: Da, pa ja sam to čula, zato te pitam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imovinska kartica

"Ja sam načula u pričama da tu postoje neke nepravilnosti, da nije prijavio kako je trebao. Kako se Beroš i ja znamo 20 godina ja sam smatrala da ga neke stvari mogu otvoreno pitati", kazala je Zadravec. 

"Ja sam svoju imovinsku karticu još predao kao pomoćnik, pa sam je nivelirao, što znate i sami. Mislim da je neki dan bio rok za predaju imovinskih kartica. U njoj je sve vrlo egzaktno navedeno", rekao je Beroš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Zovak na mjestu vrštelja dužnosti ravnatelja može biti godinu dana, no moguće je da novi natječaj bude i na jesen. Na njega će se kažu, prijaviti opet i Zadravec i Zovak.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo