DEMOKRATI OŠTRO O ZABRANI RADA NEDJELJOM: / 'Očito je da se HDZ sprema na brze izbore i podrška s oltara će im puno značiti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Kada zabrana rada nedjeljom ne ide po zakonu, onda može odlukom Nacionalnog stožera' komentirao je Mrsić

26.4.2020.
20:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iz stranke Demokrati ustvrdili su da je odluka o tome da trgovine ne rade nedjeljom zbog pandemije koronarivursa predizborni potez HDZ-a i dodvoravanje crkvi.

"Kada zabrana rada nedjeljom ne ide po zakonu, onda može odlukom Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Očito je da se HDZ sprema na brze izbore i podrška s oltara će im puno značiti. Stoga je i ovo dodvoravanje crkvi, i konzervativnim skupinama sa zabranom rada nedjeljom, dio tog paketa", smatraju iz Demokrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stožer se više ne vodi strukom'

Tvrde da se stožer, nakon dobrog i stručnog vođenja zdravstvene kampanje protiv COVID-19 zaraze, "svim silama upregnuo u HDZ-ovu PR mašineriju".

"Ministar Beroš umjesto posjete Koprivnici gdje je njegova stranačka kolegica ravnateljica Doma za starije i nemoćne, posjeti bolnicu u Kninu otvarajući tako kampanju za izbore. Nacionalni stožer ne vodi se više strukom nego stranačkim populizmom. Nacionalni stožer nije više u službi građana nego u službi HDZ-a", ocijenjuju Demokrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popuštaju mjere samo zbog izbora

Uvjereni su da je Hrvatska odlukama stožera krenula sedmodnevnim ritmom popuštanja mjera kako bi prikazala situaciju boljom nego što jest, i time omogućila HDZ-u da raspiše izbore sredinom srpnja.

"Umjesto brige za zdravlje građanki i građana, Stožer brine za zdravlje HDZ-a i njegov ostanak na vlasti. HDZ je podredio zdravlje građanki i građana osobnim političkim interesima, a to bi nas sve moglo skupo koštati", ocjenjuju iz Demokrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatraju da je prepuštanje odluke roditeljima hoće li poslati djecu u školu znak neodlučnosti i prebacivanja odgovornosti na druge.

"Škola je obavezna, Vlada mora donijeti odluku oko povratka u školu, a ne se skrivati iza roditelja. Verbalno nasilje i bahaćenje nad nastavnicima u štrajku prošle godine, sada je premijer proširio i u odnosu na roditelje", tvrde iz Demokrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike